Petitchef

Panettone

Altele
6 porții
25 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
500 g faina de buna calitate

6 galbenusuri

40 g drojdie

200 g unt sau margarina

150 ml lapte

200 g zahar pudra

1 varf de lingurita scortisoara proaspat macinata

1 varf de lingurita cuisoare pisate

Un praf de sare

Coaja de la o lamaie

1 lingurita razatura de portocale

150 g fructe confiate si deshidratate (papaya, - caise uscate, ananas, banane, stuguri uscati, coaja confiata de portocale, smochine, cirese)

100 g merisor

50 g nuca rumenita putin la cuptor si taiata - marunt

50 g prune uscate taiate marunt

Zahar pudra sau scortisoara pentru décor

½ lingurita esenta de rom

½ lingurita esenta de vanilie

Cognac si rom pentru cine doreste hidratarea stafidelor

1 galbenus pentru uns

Preparare

  • Se scot din timp galbenusurile si drodia de la frigider, se cerne faina intr-un castron incapator si se pun stafidele in rom si cognac. Intre timp laptele se incalzeste si untul se topeste la bain marie. Adaugam in castron galbenusurile, zaharul, drojdia faramitata, scortisoara, cuisoarele pudra, iar laptele si untul treptat. .
  • Se incorporeaza usor ingredientele uscate in lichid adaugandu-se treptat laptele si untul topit. Dupa obtinerea aluatului acesta se bate cu mixerul pentru 5 minute. Se muta pe masa de lucru curata, se presara fructele uscate si se framanta bine.
  • Daca aluatul este foarte lipicios se ung mainile cu putin ulei in niciun caz nu se mai adauga faina. Ungem o forma cu grasime si tapetam cu faina sau hartie de copt. Se ruleaza aluatul, se pune in forma si se uneste la capete.
  • Se acopera cu un prosop curat, se tine la dospit intr-un loc cald ferit de curent pentru aproximativ 2 ore. Ungem apoi aluatul cu galbenusul batut si il introducem in cuptorul incalzit pentru 40-50 minute. Se scoate din forma cand s-a racit complet si se pudreaza cu scortisoara sau zahar pudra.

Poze

Panettone, poza 1Panettone, poza 2Panettone, poza 3Panettone, poza 4Panettone, poza 5




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Panettone
Panettone
4 porții
1h35m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura capsunica
Prajitura capsunica
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Salata de fructe uscate cu banana
Salata de fructe uscate cu banana
2 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
15 porții
45 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gem de caise - Petitchef
Gem de caise - Petitchef
15 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Panettone sau cozonacul italianPanettone sau cozonacul italianPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: