Petitchef

Pasta de praline

Altele
3 porții
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

3

Preparare

  • Se pune zaharul intr-o tigaie incapatoare, se adauga apa si se lasa sa dea totul in clocot.
  • Cand zaharul ajunge la 121C sau e plic de basicute se adauga migdalele dintr-o data si se amesteca bine, in asa fel incat migdalele (si arahidele) sa fie imbracate in zahar, care fi nisipos intr-o prima faza, apoi se va topi si carameliza.
  • Se amesteca incontinuu pana ce zaharul e caramelizat.
  • Se toarna amestecul pe o foaie de silicon sau pe o tava unsa cu putin ulei.
  • Cand s-a intarit amestecul, se rupe in bucati care se pun in robotul de bucatarie. Puteti pastra cateva bucati de migdale ori arahide si le puteti folosi la ornarea torturilor sau le puteti manca ca atare .
  • Se incepe macinarea bucatilor de praline prin pulsare . Dupa cateva secunde amestecul arata asa dupa vreun minut asa si tot asa pana obtinem o pasta absolut divina.
  • Sursa, acelasi Bernard cu retete speciale.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Pasta de praline, poza 1
Pasta de praline, poza 2

Întrebări:





Rețete inrudite

Rețetă Pasta de martipan
Pasta de martipan
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pasta de branza (vegana)
Pasta de branza (vegana)
3 porții
10 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pasta de ardei copti (roasted peppers spread)
Pasta de ardei copti (roasted peppers spread)
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Praliné (pasta de praline)
Praliné (pasta de praline)
5 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta rasturnata cu caise
Tarta rasturnata cu caise
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chec cu smochine si migdale
Chec cu smochine si migdale
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5


Articole conexe

Cateva cuvinte despre...pasta miso Cateva cuvinte despre...pasta miso

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.