Petitchef

Pizza de casa

Altele
1 porții
50 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 1
500g faina

jumatate pachetel drojdie

2 linguri de ulei

1 lingurita si jumatate de sare

apa calduta


Pentru umplutura ai nevoie de:

sos de rosii

sunca presata

salam putin picant (eu folosesc salam Student)



masline

porumb


busuioc, oregano, praf de usturoi, sos de chili sau chili praf

Preparare

  • Mai intai de toate pregatim blatul.

    Intr-un castron punem drojdia si sarea si o frecam bine.

    Punem cantitatea de faina specificata mai sus in asa fel incat sa nu acopere drojdia (adica doar pe jumatate de castron).

    Peste drojdie turnam putina apa calduta si presaram putina faina amestecand usor cu o lingura de lemn.

    Dupa ii pregatim un pat cald din haine si il punem la crescut (aproximativ 15 de minute).

    Dupa ce a crescut, amestecam faina din castron cu drojdia si punem apa calduta cat cuprinde, apoi adaugam si uleiul.

    Luam aluatul din castron il punem pe masa, pe care am pus deja faina, si incepem sa il framantam (aproximatim 10 minute).

    Dupa ce e framantat il punem in castron si il punem din nou in patul cald pentru a creste (aproximativ 30 de minute).

    Intre timp pregatim tava pentru copt pe care o putem tapeta cu putina faina.

    Intr-o farfurie punem sosul de rosii si adaugam o lingurita de busuioc, oregano, praf de usturoi, sos de chili sau praf de chili (doar jumatate de lingurita de chili daca e praf).

    Toate le amestacm bine pana cand devin o pasta.

    Sunca, salamul si ardeiul le taiem felii, cateva masline fara os le taiem rondele iar ciupercile daca nu sunt feliate le feliem.

    Cand aluatul a crescut il intindem pe masa cu ajutorul sucitoarei.

    Inainte de asta cuptorul trebuie sa fie preincalzit (eu am cuptor electric si il programez la o temperatura de 160 ? 170 grade).

    Punem aluatul in tava si il punem putin la cuptor.

    Cand aluatul incepe sa faca creasca il scoatem sa punem restul ingredientelor.

    Mai intai punem sosul de rosii, apoi sunca si salamul, apoi maslinele, ciupercile, porumbul, ardeiul si la final cu ajutorul razatoarei, razuim cascavalul si punem peste cateva masline intregi cu os.

    Totul se pune la cuptor pana cand pizza capata o culoare aurie.

    Se serveste calda cu ketchup sau cu sos de usturoi.

    V-am facut pofta? Daca da, ce mai asteptati? Treceti la treaba!



Comentarii (17):

27/01/2014

BRAVO NICOLLLE MAI AI MAI DA-NE MULTUMIM

(0) (0) Abuz
27/10/2013

Am facut si eu, a iesit foarte buna!

(0) (0) Abuz
23/03/2013

Bravo este o reteta foarte delicioasa ...

(0) (0) Abuz
16/02/2013

Super

(0) (0) Abuz
21/01/2013

Da si pe linga ea merge si un paharde bere, paharulmarimea de 2-2,5 litrii

(0) (0) Abuz
02/02/2012

O s-ofac neaparat!e delicioasa numai cand ma gandesc

(0) (0) Abuz
02/02/2012

Foarte usoara si buna

(0) (0) Abuz
01/02/2012

VREAU CEVA MAI PICANT

(0) (0) Abuz
31/01/2012

Eu am o reteta de aluat moale ce vine turnat si merge mai repede.Imi place insa si aluatul clasic.

(0) (0) Abuz
30/01/2012

Pizzade casa cea mai buna!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pizza facuta in casa
Pizza facuta in casa
4 porții
45 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Pizza facuta in casa
Pizza facuta in casa
4 porții
1 oră
Foarte ușor
2.2 / 5
Rețetă Pizza de casa
Pizza de casa
5 porții
2h40m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Pizza cu fructe
Pizza cu fructe
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pizza cu kit kat
Pizza cu kit kat
10 porții
42 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Pizza tortilla
Pizza tortilla
1 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiCea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: