Petitchef

Painici Bagels

Aceste painic isi au originea in comunitatile evreiesti din Polonia sec. al XVI-lea si foarte populare in acest moment in special in Statele Unite si Canada. Specific pentru Bagels este faptul ca se fierb 1-3 minute inainte de a se pune la cuptor.

Traditional painicile (chiflele) sunt rotunde sau inelate, pot fi simple aurii sau acoperite cu seminte de susan sau mac. Taiate in doua pot fi umplute cu crema de branza, gem, mezeluri, salate, peste afumat sau orice altceva va mai puteti gandi.

Altele
5 porții
4 ore
20 min
Ușor
344 Kcal

Video

YouTube

Ingrediente

5

Pentru aluat :

Pentru compozitia in care se fierb :

Cost estimat: 1.04 (0.21€/porție)

Materiale

  • Robot de patiserie

Preparare

  • Etapa 1 - Painici Bagels
    Puneti faina in castronul robotului si sarea uneti-o pe lateral. Faceti un locas in mijoc si puneti drojdia si acoperiti-o cu faina ( aveti grija ca sarea sa nu atinga faina pentru ca ii distruge proprietatile). Adaugati uleiul, siropul de trestie de zahar si apa. Framantati la viteza medie timp de aproximativ 10 minute.
  • Etapa 2 - Painici Bagels
    Lasati aluatul sa creasca timp de 2 ore la temperatura camerei. Apoi, degazati aluatul (scoateti aerul prin apasarea acestuia) si taiati bucatii de aluat de aproximativ 120 gr.
  • Etapa 3 - Painici Bagels
    Formati o bila din fiecare aluat si in mijloc faceti o gaura pe care o largiti destul de mult pentru ca la fierbere ea se va mai reduce.
    Puneti painicile pe o tava de copt si lasati-le la temperatura camerei timp de 1 ora.
  • Etapa 4 - Painici Bagels
    Compozitia in care se fierb :
    Puneti apa, siropul din trestie de zahar si sarea intr-o oala mare. Amestecati lingura de amidon cu putina apa si adaugati amestec in oala.
  • Etapa 5 - Painici Bagels
    Cand apa fierbe, puneti usor cate un covrig. Se lasa 30 de secunde, apoi se intoarce cu o spumiera. Lasati-l din nou 30 de secunde, apoi scoateti-l afara. Asezati fiecare covrig intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
  • Etapa 6 - Painici Bagels
    Adaugati semintele (susan sau mac, daca doriti), apoi coaceti painicile timp de 20 de minute la 180° .
  • Etapa 7 - Painici Bagels
    Gata! Ati gatit bagels!

Observații:

Amidonul din cartofi: poate fi inlocuit si cu Maïzena, amidon din porumb
Siropul din trestie de zahar : poate fi inlocuit cu zahar brun
Pentru o crusta aurie puteti unge painicile cu galbenus de ou.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (436g)
Calorii: 344Kcal
  • Carbo: 59.4g
  • Grăsimi: 6.7g
  • Grăsimi sat.: 1g
  • Proteine: 9.1g
  • Fibre: 3.1g
  • Zahăr: 7.5g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 11

Poze

Painici Bagels
Painici Bagels - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de dovleac, cartof, ridichi si feta
Salata de dovleac, cartof, ridichi si feta
1 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buddha bowl cu somon
Buddha bowl cu somon
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Hachis parmentier - varianta usoara
Hachis parmentier - varianta usoara
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează