Petitchef

Prajitura Rafaello

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor
534 Kcal

Ingrediente

8

Blat:

Crema 1:

Crema 2:

Preparare

  • Blatul:
    Separam ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cele 7 linguri de zahar, dupa adaugam galbenusurile si mixam in continuare pana se incorporeaza bine. Faina o amestecam cu praful de copt dupa care o adaugam peste albusurile spuma si amestecam usor cu un tel de jos in sus. Coacem 4 foi pe fundul unei tavi unsa si tapetata cu faina. Atentie foile nu se pun una peste cealalta dupa ce le coacem pentru ca se vor lipi.
  • Crema :
    Intr-o cratita amestecam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, faina si laptele. Fierbem compozitia pe abur pana se ingroasa. Cand e rece o amestecam cu un pachet de unt.
  • Crema 2. :
    Intr-o cratita batem albusurile spuma cu un praf de sare si cele 15 linguri de zahar. Punem cratita pe abur si batem in continuare. Din cand in cand ne unezim un deget si atingem spuma cand acesta nu se mai lipeste de deget atunci este gata. Dupa ce luam spuma de pe foc adugam nuca de cocos.
  • Asamblarea:
    peste prima foaie punem 1/2 din crema1, adaugam a doua foaie dupa care 1/2 din crema2, din nou foaie apoi crema1, ultima foaie, apoi crema2. Deasupra presaram cam vreo 20g nuca de cocos.
  • Acesta prajitura am avut-o pe masa de Craciun, nu pot sa va exprim in cuvinte cat poate fi de buna. Este una dintre prajiturile mele preferate, am crescut cu acesta prajitura si in mod cert de fiecare data imi va aduce aminte de copilarie si de cat de bine era la mama.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (189g)
Calorii: 534Kcal
  • Carbo: 74.8g
  • Grăsimi: 19.4g
  • Grăsimi sat.: 10.9g
  • Proteine: 13.2g
  • Fibre: 3.3g
  • Zahăr: 64.1g
  • ProPoints: 14
  • SmartPoints: 26

Poze

Prajitura Rafaello
Prajitura Rafaello - poza 2
Prajitura Rafaello - poza 3

Întrebări:




Comentarii (15):

28/11/2013

Gustos!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Gemuica, 07/08/2018

Cum se coace foile pe fundul tăvi? Se face un aluat tare care trebuie întins sau se pune cu lingura și se împarte în 4 foi

(0) (0) Abuz
Diana Lucia, 06/08/2018

Voi incerca sa o fac. Pare foate buna.

(0) (0) Abuz
15/01/2018

O sa incerc arata super

(0) (0) Abuz
12/04/2014

Grozava de buna am facut-o si eu si imi place

(0) (0) Abuz
07/12/2013

Foarte buna!

(0) (0) Abuz
22/07/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
02/05/2013

Arata excelent de bine am facuto pentru prima oara si este foarte gustoasa

(0) (0) Abuz
02/05/2013

Aztazi vreau so fac

(0) (0) Abuz
20/03/2013

Excellent!!!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Mug cake - prajitura la cana Mug cake - prajitura la cana Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează