Petitchef

Rozete pentru micul-dejun

Altele
6 porții
40 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru aluat:

15 g dorjdie proaspata

1/3 cana lapte caldut

1 si 3/4 cani faina alba

1 lingurita extract de migdale dulci

2 oua mari

1 galbenus

3 linguri zahar

1/4 lingurita sare

8 linguri unt la temperatura ca,erei


Pentru umplutura:

2 linguri unt la temperatura camerei

1 lingura zahar alb sau brun


Pentru invelisul de zahar:

1/4 cana unt

1/2 cana zahar alb

1 lingurita scortisoara

Preparare

  • Daca nu aveti masina de paine, pregatiti un aluat moale si elastic, exact cum procedati la cozonac. Dupa ce ati framantat aluatul, topiti untul, il laati sa se raceasca putin si il adaugti treptat in aluat. V-a rezulta un aluat extrem de aromat si foarte elastic. Il lasati la loc cald, acoperit, sa creasca pana isi dubleaza volumul.
  • Intre timp, ungeti tava de briose (cu 12 forme) cu unt topit. Tava mea a fost putin mai mare, in sensul ca forma de briosa eram aproape dubla ca cea obisnuita, asa ca mi-au rezultat niste rozete-gigant. Daca nu aveti forme de briose, se gasesc in supermarket forme individuale de brisoe, din aluminiu.
  • Sunt foarte bune si acelea.Asa, dupa ce aluatul a crescut, il intindeti pe masa in foie destul de mare. Il ungeti cu untul topit si presarti zaharul. Eu am folosit zahar brun pentru umplutura. Rulati cu grija aluatul. Il taiati fix in 12 parti egale.
  • Fiecare parte o ajezati in forma de briosa. Lasati sa creasca pana si acestea isi vor dubla volumul. Cand rozetele au crescut, le dati la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute, pana capata o culoare maronie frumoasa.
  • Pentru invelisul de zahar:
    Topiti untul, zaharul si scortisoara le amestecati. Cat sunt inca calde rozetele le dati prin unt topit si dupa presarati zaharul aromat.
  • Si gata Sunt foarte pufoase, aromate si in ciuda faptului ca au zahar pe deasupra, nu sunt exagerat de dulci! Numai bune alaturi de o cana de ceai verde.

Poze

Rozete pentru micul-dejun, poza 1Rozete pentru micul-dejun, poza 2Rozete pentru micul-dejun, poza 3

Întrebări:



Video sugerat

YouTube



Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tiramisu cu zmeura - Petitchef
Tiramisu cu zmeura - Petitchef
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Torta Caprese
Torta Caprese
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Banana split
Banana split
1 porții
15 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Mic dejun cu granola
Mic dejun cu granola
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Nankhatai - biscuiti indieni pentru chai
Nankhatai - biscuiti indieni pentru chai
8 porții
45 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Cuccidati - biscuiti sicilieni pentru craciun
Cuccidati - biscuiti sicilieni pentru craciun
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa alegi corect cerealele pentru micul dejunCum sa alegi corect cerealele pentru micul dejunMicul dejun - o gustare pe fuga sau o masa regeasca?Micul dejun - o gustare pe fuga sau o masa regeasca?Cereale la micul dejun: rapid si convenabil sau o alegere dificila?Cereale la micul dejun: rapid si convenabil sau o alegere dificila?Creierul are nevoie de micul dejunCreierul are nevoie de micul dejun

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: