Petitchef

Rulada rustica

Altele
8 porții
30 min
40 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1 bucata cotlet dezosat (1,3 kg)

150 gr sunca afumata

2 fire ceapa verde

5 oua

10 felii piept presat

3 linguri ulei

sare

piper

Preparare

  • Am facut rulada asta in nenumarate variante, de data asta m-am gandit la o varianta mai rustica cu sunca afumata si ceapa verde, insa s-a bucurat de mult succes in seara de Craciun.


    Ingrediente:
    1 bucata cotlet dezosat (1,3 kg)
    150 gr sunca afumata
    2 fire ceapa verde
    5 oua
    10 felii piept presat
    3 linguri ulei
    sare
    piper
    cimbru

    Se ia bucata de cotlet care trebuie sa fie mai lunga si nu foarte groasa..

    se desface intr-un dreptunghi. Se acopera cu folie de plastic si se bate cu batatorul de carne pe partea din interior, se asezoneaza cu sare, piper si cimbru pe ambele parti..


    Se taie marunt ceapa si sunca in cubulete mari,


    si se pun la calit in ulei, dupa ce s-au calit circa 1-2 minute se pun ouale (sare nu mai trebuie pt ca sunca e sarata)...cand ouale s-au facut se opreste focul...


    Se pune omleta peste cotlet..

    si se ruleaza..


    Rulada se indoaie in forma de "U"..


    se transfera in tava in care s-a pus folie de aluminiu suficient de lunga incat sa acopere friptura... apoi se acopera cu feliile de piept presat.



    Dupa ce am acoperit-o cu pipetul presat, se inveleste in folia de aluminiu si se da la cuptorul incins la 200 gr pt 30 minute.


    se scoate din cuptor si se desface folia si se pune iarasi la rumenit in cuptor.


    Cand s-a rumenit se scoate din cuptor, se lasa la odihnit 5 min, se taie in felii si se serveste cu garnitura preferata.

    Pofta buna!
    Pt reteta cu fotografii pas cu pas va astept pe blogul meu!

Poze

Rulada rustica, poza 1Rulada rustica, poza 2Rulada rustica, poza 3



Comentarii (15):

30/10/2013

Ceas

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
ioana_m2014_1_2_3_4
ioana_m2014_1_2_3_4, 31/01/2015

Oameni buni ! bolnavi de sunteti, va insanatositi , credeti-ma numai ce o privesc si de nerabdare sa-i dau de gust parca-mi tremura mana si nimeresc cu furculita pe langa pofta ...vai de mine petit - nu prea este mic si nu pentru ca este chef ci pentru ca toate pregatirile lui sunt exceptional de gustoase.

(0) (0) Abuz
06/04/2014

F. Bun

(0) (0) Abuz
Theodora, 11/11/2013

Arata foarte bine ...ptr umplutura putem folosi si ciuperci , morcovi ori ardei colorat.....

(0) (0) Abuz
05/11/2013

Arata super

(0) (0) Abuz
30/10/2013

F.bun pt. sarbatori

(0) (0) Abuz
30/10/2013

ARATA FOARTE BINE AM SA O INCERC SI EU DE SARBATORI FELICITARI

(0) (0) Abuz
30/10/2013

Minunata

(0) (0) Abuz
30/10/2013

Un aperitiv f. bun mai ales de sarbatori

(0) (0) Abuz
30/10/2013

Cred ca o sa incerc si eu sa o fac,

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rulada de pui cu carne tocata
Rulada de pui cu carne tocata
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Rulada de cartofi cu carne
Rulada de cartofi cu carne
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Rulada de vita (beef rolls)
Rulada de vita (beef rolls)
6 porții
45 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Galette à l'italienne
Galette à l'italienne
1 porții
25 min
Foarte ușor
2.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Rulada - desertul rapidRulada - desertul rapidRulada cu carneRulada cu carne

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: