Petitchef

Scones painici pufoase pentru dimineti voioase

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor
  • Scones painici pufoase pentru dimineti voioase
  • Scones painici pufoase pentru dimineti voioase, poza 2
  • (3.67/5 - 9 voturi)
  • 1
  • 13
Scones painici pufoase pentru dimineti voioase
 

Ingrediente

Numarul de porții: 4
350 g faina + extra pentru intins aluatul

85 g. unt rece

150 g. iaurt gras

1 lingurita praf de copt

4 linguri zahar brun

4 linguri lapte integral

1 lingurita extract de vanilie - n-a avut, a folosit esenta de rom

1 ou batut cu

Preparare

  • I lingura de lapte pentru unsIntai, aprindem cuptorul si incingem inauntru o tava de copt la 220 grade C. Intr-un bol, mixez faina, sarea, praful de copt, zaharul si untul si amestecam pana se omogenizeaza. N-a iesit ce stii ce omogenizat dar nu mi-a facut probleme.
  • Incalzim la microunde timp de un minut iaurtul, laptele si vanilia; daca n-avem la indemana cuptorul cu microunde putem folosi si o tigaie. Facem o gaura in coca din faina cu unt ce tocmai am pregatit-o si turnam acolo laptele cu iaurtul fierbinte si amestecam repede compozitia folosind un cutit. Imediat ce se omogenizeaza, este gata. Nu e cazul sa insistam cu framantatul. Frumusetea acestei retete, este ca cu cat framantam mai putin cu atat ne va iesi mai bine.
  • Se rastoarna aluatul pe o suprafata pudrata cu faina, se framanta usor cat sa se obtina o consistenta fina si moale. Se intinde o foaie cu grosimea de 4 cm.
    Apoi se decupeaza cercuri cu ajutorul unei forme pe care o dam prin faina inainte de a taia fiecare cerc.
  • Aluatul ramas il adunam, il framantam usor si il intindem din nou si tot asa pana se termina. Ungem cu oul batut partea de deasupra a formelor decupate, presaram faina in tava de copt fierbinte, asezam painicile.
  • Se coc 12 minute, pana cresc si devin aurii. Sunt grozave mai ales fierbinti sau in ziua prepararii. Delicioase cu unt, optional si niste dulceata. Miam, miam.Daca ne ies mai multe, le putem si congela.
  • Asteptam sa se raceasca dupa ce le-a scos de la cuptor, le sigilam in pungute speciale, scotand aerul din punga, si le bagam la congelator unde le pastram cel mult o luna. Le decongelam la temperatura camerei, apoi le incalzim la cuptor timp de cateva minute.


Comentarii:

11/10/2018

Ceva scris in romaneste nu aveti?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiPeștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătate

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: