Petitchef

Tort diplomat

Altele
8 porții
1 oră
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
5 oua

700 ml lapte

700 ml frisca HULALA pentru compozitie si 300 ml pentru ornat

80 gr gelatina (numai de cofetarie, din aceea granulata - se gaseste la Metro)

zahar vanilat

esenta rom (2 flacoane Dr. Oetker)

500 g zahar

3 cutii ananas

Preparare

  • Intr-o cratita se pun laptele, zaharul, ouale si zaharul vanilat.
    Se pun pe foc si se amesteca continuu cu telul pana incepe sa clocoteasca putin.
    Se de de pe foc si se adauga gelatina (tinuta in prealabil in apa rece cateva ore) bucatele peste compozitia fierbinte.
    Se lasa la rece cam 1 ora si se amesteca cu telul din cand in cand. Separat, se bate frisca Hulala.
    Peste frisca batuta se pune esenta de rom. Peste frisca batuta se pune esenta de rom, apoi ananasul taiat cubulete si stafide tinute in rom, lichior sau whisky si apoi stoarse putin. Se amesteca bine.
    Compozitia racita se pune peste frisca amestecata cu ananas etc. Se amesteca bine.
    Compozitia rezultata se pune intr-o cratita pe care inainte o bagati sub un jet de apa (interiorul), apoi ii puneti celofan sau o punga pe interior.
    Se da la frigider si se lasa peste noapte.
    A doua zi se scoate de la frigider, se intoarce cratita pe un platou, se scoate tortul, celofanul si se orneaza cu frisca (cei 300 ml ramasi) si fructe exotice.

    De asemenea, se poate orna si cu pasta din zahar facuta din zahar pudra in proportie de 450 de grame (atentie nu zahar tos facut pudra de voi in robot ci zahar pudra cumparat deoarece contine amidon care e indispensabil pentru reusita acestei paste) amestecat cu 30 ml apa, 5 gr gelatina (foi), 50 gr glucoziu. Se pune gelatina in apa, se lasa sa se umfle, se pune pe foc ca sa se dizolve si se adauga glucoziul. Nu trebuie sa fiarba, trebuie numai sa devina lichid. Se amesteca apoi cu zaharul si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste se adauga zahar, daca e prea tare se adauga apa, se lucreaza ori cu zahar presarat mereu pe masa de lucru ori cu amidon, asta ca sa nu se lipeasca, Se intinde cu sucitorul ca un aluat.
    Se pune apoi foaia peste tort. Si peste foaia de pasta de zahar puneti ce vreti, ori floricele ori jucarele, friu liber fantaziei voastre.

Poze

TORT DIPLOMAT, poza 1
TORT DIPLOMAT, poza 2
TORT DIPLOMAT, poza 3
TORT DIPLOMAT, poza 4
TORT DIPLOMAT, poza 5

Întrebări:




Comentarii:

17/12/2013

Vreau sa stiu daca ouale se bat separat

(0) (0) Abuz
cristinica.vis
Răspuns cristinica.vis:

Nu se bat separat

24/11/2013

Arata bine

(0) (0) Abuz
10/11/2013

Naspa

(0) (0) Abuz
29/10/2012

Ff haios si cu imaginatie

(0) (0) Abuz
24/01/2012

Super

(0) (0) Abuz
ivan_bruno63
ivan_bruno63, 21/05/2010

DELICIOS

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort diplomat
Tort diplomat
6 porții
1h45m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort diplomat - fluture
Tort diplomat - fluture
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort diplomat.
Tort diplomat.
8 porții
1h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort Iepuras
Tort Iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4.2 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.