Petitchef

Tort imbracat in crema caramel.

Altele
8 porții
1 oră
25 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Blatul:

6 oua, 6 lg. zahar,

6 lg faina, 2 lg cacao,

zahar vanilat, praf de copt


Crema alba:

1 pachet de branza dulce grasa (250 gr.),

1 ciocolata alba,

200 gr. frisca Hulala.


Crema ganache de caramel:

2 ciocolate caramel, 300 frisca Hulala.

Preparare

  • Blatul:
    Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri.in faina cernuta adaugati praful de copt si incorporati in albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos.Puneti o bucata de hartie de copt la fundul tavii in care veti coace pandispanul (26cm). Peretii nu trebuie unsi si nici inveliti in hartie.

    Crema Alba:
    Punem branza dulce intr-un castron. Adaugam peste aprox 100 gr de frisca lichida si mixam. Adaugam ciocolata topita ,mixam bine si apoi restul de frisca batuta separat si incorporata in crema.

    Crema ganache de caramel:
    Frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur amestecand mereu ca sa nu se prinda si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se da deoparte pana se raceste si se pune apoi la frigider cateva ore, de preferat sa se faca crema cu o seara inainte. Cand e rece se bate bine cu mixerul pana se face o crema spumoasa si groasa. Daca e prea tare se mai pot adauga 2-3 linguri de frisca batuta .

    Decorarea: am pus colorant rosu in putina ciocolata alba.

Poze

Tort imbracat in Crema Caramel., poza 1Tort imbracat in Crema Caramel., poza 2Tort imbracat in Crema Caramel., poza 3Tort imbracat in Crema Caramel., poza 4


Comentarii (11):

bairen_love
bairen_love, 18/12/2013

Ca de obicei ingrozitor !! un ZEU ca mine ar gati mai bine

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/07/2013

Nu e tare spectaculos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/10/2013

Mmmmmmm

(0) (0) Abuz
21/06/2013

Tort f. bun si aspectos ! ica.

(0) (0) Abuz
08/06/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
08/06/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
02/06/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
04/04/2013

Buna

(0) (0) Abuz
01/04/2013

Fff.buna

(0) (0) Abuz
29/03/2013

Delicoasa

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de post cu blat de mere si crema caramel
Tort de post cu blat de mere si crema caramel
4 porții
1h40m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu crema caramel si nuca
Tort cu crema caramel si nuca
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si crema caramel
Tort cu ciocolata si crema caramel
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: