Petitchef

VERRINE CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE

Pentru un aperitiv simplu si rafinat, optati pentru verina! Cu o prezentare placuta, gata in timp util datorita acestor paharute, este perfecta pentru a deschide masa de Craciun, de Anul Nou sau o cina tip bufet.
Un aperitiv vegetarian, fara gluten, facut in casa!

Aperitiv
20 porții
30 min
5 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

20

Crema de sfecla rosie :

Mousse-ul de rucola :

Materiale

  • Mixer electric
  • chopper
  • 6 pahare mici
  • posh

Preparare

  • Etapa 1 - VERRINE CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE
    Intr-o tigaie topiti putin unt. Adaugați rucola si caliti pana se reduce la jumatate din volum.
  • Etapa 2 - VERRINE CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE
    Puneti rucola intr-un chopper impreuna cu 2 linguri de smantana lichida, sare, piper si tocati fin. Puneti acest amestec la rece.
  • Etapa 3 - VERRINE CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE
    Intr-un chopper puneti mascarpone, smantana lichida si sfecla rosie fiarta, sare, piper, si amestecati bine.
  • Etapa 4 - VERRINE CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE
    Umpleti fiecare pahar mic cu crema de sfecla. Apasati putin pentru a egaliza suprafata. Puneti la rece.
  • Etapa 5 - VERRINE CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE
    Adaugati 150 ml de smantana. Adaugati rucola tocata si amestecati usor cu un tel.
  • Etapa 6 - VERRINE CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE
    Umpleti un posh cu aceasta crema si puneti-o peste crema de sfecla. Puneti o frunza de rucola in fiecare pahar.
  • Etapa 7 - VERRINE CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE
    Gata!


Poze

VERRINE CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE
VERRINE CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE - poza 2
VERRINE CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE - poza 3
VERRINE CU RUCOLA SI SFECLA ROSIE - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

szokeflorica, 04/01/2021

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
iuliana_viorica_t2020, 08/04/2021

Smantana lichida din mousse-ul de rucola este smantana pentru frisca,indulcita sau smantana lichida pentru gatit?

(0) (0) Abuz
ileana_j2018, 29/02/2020

Se poate folosi spanac în loc de rucola? Mulțumesc frumos!

(1) (0) Abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Rucola are un gust usor amarui; spanacul un gust bogat, putin amar, putin acrisor, dar merge combinat cu smantana lichida. Incercati!


Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Verrine de sfeclă: un aperitiv ușor și proaspăt
Verrine de sfeclă: un aperitiv ușor și proaspăt
4 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Verrine kinder bueno
Verrine kinder bueno
6 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Verrine cu avocado si somon
Verrine cu avocado si somon
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Verrine tiramisu cu capsune
Verrine tiramisu cu capsune
3 porții
4 h 30 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Verrine tiramisu cu speculoos si caramel sarat
Verrine tiramisu cu speculoos si caramel sarat
3 porții
4 h 30 m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Rucola sau salata de papadie? Rucola sau salata de papadie? Cum putem folosi sfecla rosie in preparatele culinare? Cum putem folosi sfecla rosie in preparatele culinare? Totul despre Sfecla Rosie! Totul despre Sfecla Rosie!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează