Petitchef

Triunghiuri cu miere

Altele
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Aluatul:

400 g faina,

200 g miere,

150 g zahar tos,

4 oua mari,

200 ml lapte,

100 g unt,

o lingurita cu virf gem din coji de portocale sau

numai coaja rasa de la o lamiie si o portocala,

un praf de copt,

50 g nuci taiate in felii,

50 g stafide inmuiate cu o lingura de rom,

un virf de lingurita sare,

15 ml rom pentru albus.


Glazura:

400 g zahar,

100 g cacao,

200 ml apa,

300 g unt,

250 g nuci macinate.

Preparare

  • Se unge cu margarina solida si se tapeteaza cu faina o tava mare de aragaz. . Se cintareste un castroande cea 3 l, apoi direct in el, se cintareste mierea; se adauga 50 g zahar, untul topit , galbenusurile, aromele, laptele, sarea, stafidele impreuna cu romul si nucile.
  • Albusurile se bat spuma, se adauga restul de 100 g zahar si romul si se bat in continuare, pina cind se intaresc din nou, ca o zapada. Spuma se desarta in restul compozitiei si se amesteca cu telul, de 6-7 ori, numai prin rasturnare, apoi se presara deasupra toata faina, impreuna cu praful de crescut si se amesteca tot cu telul, prin rasturnare, de jos in sus, pina cind se incorporeaza; nu se amesteca prea mult, ca sa ramina compozitia spumoasa.
  • Dupa aceea, se desarta in lungul tavii, se aduna repede de pe vas cu lopatica din plastic si se niveleaza. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit dinainte si se lasa 30 minute, la foc mijlociu. Nu se deschide cuptorul 20 minute. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie in patrate cu latura de 5 cm care se scot din tava si, cu un cutit bine ascutit , se taie, la rindul lor, pe diagonala, in triunghiuri.
  • Intr-un castron de 2 1, se pune zaharul amestecat cu cacaua, neaparat cernuta prin sita de sirma inoxidabila, se dilueaza cu apa fierbinte, adaugata treptat, apoi se amesteca pe foc mic, ca sa fiarba citeva clocote, 1-2 minute, pina se ingroasa putin, ca atunci cind se ridica lingura din sirop, aceasta sa ramina glasata pe dosul ei, in strat uniform si subtire. Dupa aceea, se ia de pe foc, se adauga tot untul moale, taiat in bucati, se amesteca pina cind se topeste tot si se omogenizeaza perfect cu siropul. Daca s-a racit prea mult, se tine castronul tot timpul pe un vas cu apa mai calda, ca glazura sa se mentina tot timpul fluida, schimbind apa, cind aceasta se raceste.
  • Pe masa, se intinde o foaie de nailon si se pun toate la indemina: nuca macinata, glazura, triunghiurile. Se infige o furculita in fiecare triunghi care se introduce in intregime, numai o clipa, in glazura, se ridica repede si se tine deasupra vasului, pina cind se scurge bine, apoi se trece numai cu o latura prin nuca macinata si se asaza pe acea latura, pe foaia de nailon, lasindu-1 sa se usuce 4-5 ore; se trece, apoi, tot triunghiul prin nuca macinata sau prin nuca de cocos rasa . Se procedeaza in acest fel, ca sa nu se consume prea multa nuca.
R Retete de prajituri si torturi





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Triunghiuri cu foi de napolitana
Triunghiuri cu foi de napolitana
4 porții
15 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Triunghiuri cu mere si nuci
Triunghiuri cu mere si nuci
6 porții
45 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Crostini cu gorgonzola, nuca si miere
Crostini cu gorgonzola, nuca si miere
12 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Samosas cu branza de capra si miere
Samosas cu branza de capra si miere
4 porții
38 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2h22m
Foarte ușor
2.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cat de multa miere putem manca in fiecare zi?Cat de multa miere putem manca in fiecare zi?Siropul de agave sau apa de miereSiropul de agave sau "apa de miere"

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: