Se toaca gogosarii si se calesc in ulei pana cand scade zeama. La fel se procedeaza si cu ceapa. Se pun apoi impreuna intr-un vas si se calesc in continuare, amestecand si avand grija sa nu se prinda.
Se pun vinetele coapte, curatate si tocate, morcovii fierti in prealabil si dati pe razatoarea mica, sare, piper si suc de rosii.
Se pun la fiert si se amesteca in continuu, sau varianta mai simpla si preferata de mine este sa pun vasul in cuptor la foc mic si sa nu trebuiasca sa stau ore in sir sa amestec in oala.
Cand uleiul incepe sa se ridice deasupra, inseamna ca zacusca e fiarta. Se pune asa fierbinte in borcane sterilizate.
Pun deasupra un varf de cutit de salicil pentru conserve si astfel nu se strica. Borcanele de zacusca se acopera cu paturi si se lasa pana a doua zi, sa se raceasca complet.
Comentarii:
Nu pare complicata,iar aspectul e de nota 10.