Petitchef

Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe tarnave

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

6 kg de gogosari,

1,5 kg ceapa,

700 ml ulei,

1 l bulion, sare, piper

boabe,

foi de dafin.

Preparare

  • De ani de zile eu coc vinetele si gogosarii inainte cu mult de a prepara
    zacusca. Imi place mult sa prepar zacusca cu gogosari copti, este mai gustoasa.
    Cu o seara inainte de preparare, scot din congelator gogosarii si vinetele. Tot
    acum spal borcanele si le sterilizez in cuptorul preincalzit vreme de 20-30
    minute.
  • Pasul urmator:
    securata ceapa, se spala se da prin masina de carne, sau se razuieste pe razatoarea cu gauri mari daca rezista ochii la piscaturile ei. O alta varianta este sa zdrobiti ceapa cu blenderul, asa cum am procedat eu anul acesta. Intro oala, puneti uleiul la incins, adaugati ceapa si paziti mereu oala sa nu ardeti ceapa. Fierbeti ceapa in ulei, la foc mic, cu rabdare cam 1 ora.
  • Acum e momentul sa adaugati gogosarii dati prin masina sau zdrobiti cu blenderul, fierbeti ingredientele inca 1 ora, adaugati bulionul si vinetele, potriviti de sare, puneti piperul si dafinul. Continuati fierberea inca 1 ora, fara sa va pierdeti
    rabdarea si cu gandul la zacusca, amestecand des sa nu se arda. Acum, dupa cea de-a treia ora de rabdare, zarzavatul trebuie sa fie fiert in intregime,
    stingem focul si turnam zacusca in borcane
  • Ceva timp pierdeti si aici, aveti nevoie de alte 30 minute de rabdare.A folosit borcane cu capace, nu sunt prea scumpe si prezinta siguranta pt conserve, acestea nu scad, chiar daca aveti o camara mai calda asa cum e la mine.
  • Daca ati ajuns in aceasta faza, nu
    mai aveti nevoie decat de alte 30 minute de rabdare, doar pt a aseza borcanele cu zacusca in tava aragazului peste o carpa, puneti in tava cateva cani de apa calda pt ca borcanele sunt calde, apoi dati tava la cupor pt o jumatate de ora de
    rabdare.
  • Daca acestea s-au scurs, sunteti o invingatoare! V-ati ales cu vreo 20-23 de borcane de zacusca pt iarna si ati scapat pana anul viitor, daca va
    calcati promisiunea si totusi faceti din nou zacusca.
  • Curatam ceapa:
    Dupa ce o taiem bucatele, o zdrobim cu blenderul. Calim ceapa in ulei timp de 1 ora. Adaugam gogosarul copt, curatat si zdrobit cu blenderul, fierbem 1 ora. Adaugam vinetele si bulionul, continuam fierberea. Potrivim de sare, adaugam piper si foi de dafin.



Comentarii:

22/01/2013

Buna reteta

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Okonomiyaki - omleta japoneza
Okonomiyaki - omleta japoneza
5 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Zacusca de vinete
Zacusca de vinete
15 porții
8h30m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Zacusca de vinete
Zacusca de vinete
8 porții
8 ore
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Zacusca de vinete
Zacusca de vinete
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăCine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: