Petitchef

Ciorba de peste

Nu stiu cat de mult va place voua ciorba de peste dar noua ne place foarte mult si imi pare rau ca nu fac mai des pentru ca este o ciorba usoara si delicioasa, numai buna in zilele cu dezlegare la peste si chiar si in timpul anului.

De data aceasta am facut cu peste alb, oceanic, nu cu peste de rau, si a iesit o minunatie de ciorba acrita cu bors si dreasa cu leustean verde!

Felul principal
12 porții
20 min
40 min
Ușor

Ingrediente

12

Preparare

  • Se curata pestele de solzi si de mate, se spala bine si se bucateste.
  • Daca pestele este proaspat, puteti pastra si capatanile. Il tinem la rece pana cand pregatim ciorba.
  • Legumele se spala si se toaca marunt dupa preferinta, apoi se soteaza in cateva linguri de ulei.Cand au inceput sa se inmoaie, le acoperim cu apa fierbinte (cam 1, 5 l) si le lasam sa fiarba.
  • Cand sunt aproape fierte putem sa adaugam orezul si sarea si lasam sa fiarba pana cand orezul este fiert complet. In acest moment adaugam sucul de rosii , lasam sa dea un clocot, apoi adaugam borsul si lasam sa fiarba si cu acesta. Daca mai este nevoie, mai adaugam apa fierbinte, dar avem grija sa lasam loc si pentru peste :-)
  • Nota: Borsul se da in fiert inainte de a-l adauga in ciorba!
  • Carnea de peste se adauga in ciorba la final, cand borsul a dat in fiert!, se lasa cateva minute pana cand s-a albit , se stinge focul si se adauga verdeata tocata marunt.
  • Se serveste cu mare pofta alaturi de o mamaliguta si o tuica fiarta ;-) . Eu nu am facut mamamliga dar merge si cu paine.

    Pofta buna!


Întrebări:

Unde este ceapa? nu se foloseste?

Răspuns:

Ceapa se pune o data cu celelalte legume! se soteaza impreuna cu morcovul, ardeiul etc!

Daca nu avem bors cu ce acrim zeama

Răspuns:

Cu lamaie!




Comentarii (22):

varod, 25/07/2023

Fara prajeli (caliri) !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/01/2015

Abia astept sa-l prepar astazi:)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 16/02/2018

Daca e acrita cu bors atunci poti sa-i spui "Bors de peste". In zona din care provin eu la borsul de peste nu se pun rosii sau suc de rosii dar stiu ca in alte zone se pune. N-as recomanda ca legumele sa fie calite pentru ca aceasta "caleala" schimba gustul si e indicata doar la ciorbele fara carne in special cele de legume; ar fi mai bine ca ele sa fie fierte direct in apa pentru ciorba si atunci gustul pestelui ramane mai pregnant.

(4) (0) Abuz
09/09/2015

Very good...

(1) (0) Abuz
25/01/2015

Buna

(0) (0) Abuz
06/01/2015

Bunnnnnn

(0) (0) Abuz
05/01/2015

O reteta f buna

(0) (0) Abuz
05/01/2015

F.buna

(0) (0) Abuz
05/01/2015

Pune orezul odata cu legumele ,,,,stii de ce ?

(0) (1) Abuz
17/01/2014

A iesit senzational.multumesc

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crochete de pește cu lămâie
Crochete de pește cu lămâie
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează