Petitchef

Drob de miel

Antreuri
8 porții
30 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Maruntaie de miel, aprox. 1 kg, 5-6 ouă crude intregi, 3 cepe mari, câte o legătură de mărar, pătrunjel, asmatui, 3-4 felii de paine muiate in lapte, piper, sare, 5 oua fierte, prapur, ulei.

Preparare

  • Maruntaiele de miel se pun la fiert in apa cu putina sare iar painea se pune la muiat in lapte. Ceapa se curata, se spala se taie marunt si se caleste in ulei cu capacul pus. Se taie verdeata marunt: marar, patrunjel, asmatui.
    Maruntaiele fierte se dau prin masina de tocat impreuna cu painea muiata si stoarsa. Se amesteca apoi cu verdeata, ceapa calita, ouăle întregi, sarea şi piperul. Trebuie să iasă un amestec moale, care să curgă ca un aluat gros, iar dacă amestecul nu e destul de moale, atunci adăugaţi puţină apă sau vin alb.
    O tavă de cozonac se unge bine cu ulei şi se tapeteaza cu prapurul. Daca nu aveti prapur, puneti hârtie de copt.
    Amestecul se toarnă în tavă şi apoi se pun 5 oua fierte in mijlocul compozitiei, pentru decor. Se dă la cuptorul preîncălzit la foc potrivit 45-50 de minute.
    Cand este gata, se lasa putin la racit in tava, apoi se scoate pe un fund din lemn. Se aseaza pe platou si se orneaza dupa dorinta.

Poze

Drob de miel, poza 1Drob de miel, poza 2Drob de miel, poza 3



Comentarii (31):

10/04/2015

FFF BUNA!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/10/2013

Foarte buna reteta , mai ales pentru ca s-a folosit si ceapa , care ii da drobului un gust mai bun .Daca maruntaiele s-ar fi tocat cu cutitul , ar fi fost si mai grozava.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/04/2015

Eu fierb mâruntaiele cu o ceapâ ,1morcov și 1pâtrunjel și puținâ vegeta. Zeama rezultatâ o adaug la borșul de miel.Iese o bunâtate...!!!!!!

(0) (0) Abuz
16/03/2015

F bun ..multumesc mult pt reteta

(0) (0) Abuz
caenudevs, 06/03/2015

CAND AM CARNE DE MIEL INTOTDAUNA FAC

(0) (0) Abuz
02/05/2014

Foarte bun!!

(0) (0) Abuz
17/04/2014

Fara comentarii

(0) (0) Abuz
11/06/2013

Ce tres bien

(0) (0) Abuz
04/05/2013

Pot spune ca reteta este perfecta si chiar foarte buna la gust . Multumesc!
Paste Fericit !

(0) (0) Abuz
04/05/2013

Excelenta reteta

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2h30m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Drob de miel
Drob de miel
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Drob de miel
Drob de miel
8 porții
2h20m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Drob de miel
Drob de miel
4 porții
1h40m
Foarte ușor
3.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura de miel de PasteFriptura de miel de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de PasteRetete de DrobRetete de Drob

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: