Petitchef

Hummus

Antreuri
4 porții
10 min
20 min
Foarte ușor
Iata o reteta de hummus care nu foloseste tahini (pasta de susan) si care contine foarte putin ulei. Hummusul este o pasta din boabe de naut si provine din zona Mediteranei.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 cana naut boabe uscate

1 ceapa medie

3 catei usturoi

1 bucatica mica de ghimbir

1 lingurita seminte de chimen

2 linguri zeama de lamaie

1 lingurita coriandru pulbere

1/2 lingurita chimen pulbere

1/2 + 1/2 lingurite turmeric

1/2 lingurita piper cayenne

1/2 lingurita sare

2-3 linguri ulei

1 mana patrunjel verde tocat

Preparare

  • Spalati nautul si puneti-l la inmuiat 4-6 ore sau peste noapte. Scurgeti apa, clatiti-l si puneti-l in oala cu presiune cu 2 cani de apa si 1/2 lingurita turmeric. Fierbeti 20 minute din momentul in care oala incepe sa fasaie. Apoi scoateti nautul deoparte si pastrati zeama. Lasati nautul sa se racoreasca putintel.
  • Tocati ceapa, ghimbirul si usturoiul. Puneti uleiul la incalzit intr-o craticioara micuta. Cand uleiul e suficient de fierbinte aruncati in el semintele de chimen care vor incepe sa pocneasca.
  • Dupa vreo 5 secunde puneti si ceapa, ghimbirul si usturoiul tocate. Tineti pe foc cam 4-5 minute, pana ce ceapa se inmoaie bine.
    Apoi adaugati condimentele pulbere: restul de turmeric, coriandrul, chimenul, piperul cayenne. Amestecati continuu cateva secunde si luati de pe foc.
  • Puneti nautul intr-un mixer/blender, turnati peste el condimentele, adaugati sarea, zeama de lamaie si verdeata si mixati un pic pana ce se zdrobeste nautul. Cand compozitia devine prea groasa adaugati cate putin din zeama in care a fiert nautul, atat cat e nevoie ca sa iasa un Hummus moale si pufos. Mixati bine pana rezulta o pasta fina.

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Hummus libanez


Comentarii (16):

02/09/2015

Eu gatesc humus de mult si l/am preparat si cu piper fara denumire speciala, deci piper obisnuit. Mi se par totusi prea multe ingrediente aromate, nautul are savoarea si aroma sa, daca pui si ghimbir, si turmeric si chimen seminte prajite si pulbere de seminte si usturoi si coriandru ;i patrunjel verde tocat, e totusi prea mult. Se poate face de mai multe ori sau in portii mai mici cu cate o aroma o data. Incercati si veti avea o aroma diferita la fiecare masa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/03/2015

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/05/2015

SUPER BUNA!!!!!YUMMY.YUMMY

(0) (0) Abuz
05/01/2013

Trebuie sa fie o minune. Imi plac nespus reteteleVEGETARIENE.Cit de curind o voi prepara.Eun meniu fin savuos!

(0) (0) Abuz
18/07/2012

-

(0) (0) Abuz
09/05/2012

Foarte buuuun !

(0) (0) Abuz
09/05/2012

Excellent

(0) (0) Abuz
09/05/2012

O fi buna dar include multe condimente,gustul nu o sa fie in nici un caz ca si cel cu tahini.j.v.

(0) (0) Abuz
08/05/2012

SUPER!!!!

(0) (0) Abuz
08/05/2012

Iar umpleti saraca mancare cu tot felul de mirodeni.
Nu se pune dacat usturoi pisat, lamaie, sare şi piper. in functie de preferinta se adauga tahin sau nu.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Hummus libanez
Hummus libanez
10 porții
10 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Falafel - simplu si rapid
Falafel - simplu si rapid
5 porții
18 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Hummus clasic
Hummus clasic
2 porții
40 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Hummus din fasole
Hummus din fasole
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Reteta de post delicioasa – hummus
Reteta de post delicioasa – hummus
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: