Petitchef

Legume in aspic, pentru vegetarieni si nu numai

Antreuri
8 porții
1 oră
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Ingrediente:

- 1 dovlecel

- 2 morcovi mijlocii

- 1 cana mazare congelata

- 1 ardei gras (eu am avut verde, dar cred poate sa fie mai colorat cu unul rosu!)

- 1 felie telina

- 2 oua

- 1 ceapa alba

- sare (optional)

- foi de dafin, piper boabe

- 1 capatana de usturoi

- gelatina

Preparare

  • Preparare
    - am spalat toate legumele
    - am curatat de coaja morcovii si i-am taiat rondele de 3-5mm grosime
    - dovlecelul l-am feliat fara a curata coaja –nu va faceti griji, coaja este frageda si gustoasa!
    - am curatat de cotor si seminte ardeiul pe care l-am taiat pe lung in felii subtiri de 1/2cm
    - am taiat cubulete de 2cm felia de telina; felia de telina poate fi mai groasa sau mai subtire, functie de gust
    - Intr-o oala de 3 litri am pus pe jumatate apa cu putina sare (dupa gust), foi de dafin, piper boabe si cand a inceput sa dea in clocot am rasturnat in oala morcovul, ceapa si telina; dupa 10 minute de fiert am adaugat dovlecelul si dupa alte 10 minute de fiert am completat cu ardeiul gras
    - separat am pus la fiert mazarea congelata in putina apa cu sare
    - dupa ce am spalat ouale le-am pus la fiert cam 10 minute (sa fie tari)
    - intr-un vas termorezistent am asezat mazarea fiarta si bine scursa (pastrati supa de mazare pentru aspic), rondelele de morcovi, dovleceii bine scursi de apa
    Daca legumele nu sunt bine scurse de apa, riscati sa nu sa se intareasca bine aspicul.
    - dupa a au fiert ouale le-am spalat intr-un jet de apa rece ca sa se curete usor de coaja, le-am decojit, am taiat rondede si le-am asezat in vas
    - am pus deasupra, dupa ce au fiert, cubuletele de telina si fasiile de ardei gras si cateva frunze de patrunjel sau telina
    - am curatat usturoiul, l-am zdrobit ca pentru mujdei si l-am rasturnat in supa in care au fiert legumele si mazarea; (am lasat sa se raceasca supa inainte de a pune usturoiul -sa fie foarte putin calda) si l-am lasat cam 20 minute
    - separat, dizolvam gelatina conform instructiunilor si o amestecam cu supa.racita, dupa care o strecuram printr-o sita foarte deasa (varianta vegetariana a gelatinei o gasiti de la dr.Oetker si se numeste Vege-Gel)
    - Supa rezultata am rasturnat-o peste legume cu grija sa nu se tulbure
    - Am asteptat sa se raceasca complet si am asezat platoul in frigider asteptand cu emotie daca s-a intarit asa cum imi place mie (sa tai cu cutitul aspicul)
    A doua zi de dimineata am probat aspicul: a iesit minunat!

    Incercati! Merita!
    Sfat:
    - supa sa o fierbeti la foc mic ca sa ramana limpede
    - ceapa am aruncat-o imediat ce a fiert, si nu am tinut-o in supa prea mult (aduce un gust usor amar)
    - se pot face portii separate in cutii de iaurt (sau margarina) si se rastoana in furfurii cand se serveste

Poze

Legume in aspic, pentru vegetarieni si nu numai, poza 1Legume in aspic, pentru vegetarieni si nu numai, poza 2Legume in aspic, pentru vegetarieni si nu numai, poza 3



Comentarii:

angela2011
angela2011, 02/02/2014

FOARTE BUN !

(0) (0) Abuz
12/09/2013

Arata bine ;)

(0) (0) Abuz
petre_a2013
petre_a2013, 27/05/2013

Nemaipomenit ,,o garnitura anaia pentru copii mofturosi si pentru vrgetarieni si batrani o portie buna de vitamine ,multumim mult pentru retetele simple si eficiente ,,,,siii gustoase binenteles ,,,

(0) (0) Abuz
24/05/2013

CRED CA ESTE F. BUNA

(0) (0) Abuz
22/05/2013

Super

(0) (0) Abuz
21/05/2013

Nu am facut niciodata asa ceva. cred ca este bun , merita incercat

(0) (0) Abuz
21/05/2013

De cand prezentati o reteta cu oua adresata vegetarienilor !

(0) (0) Abuz
18/05/2013

CEAPA FIARTA TREBUIA SA O MANANC,.....E FFF .SANATOASA ;LA BUCATARIA MEA ,NIMIC ,NU SE ARUNCA!!!

(0) (0) Abuz
09/05/2013

Superbe

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Legume asortate la cuptor
Legume asortate la cuptor
4 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Legume la cuptor
Legume la cuptor
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Legume stir-fry
Legume stir-fry
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarRatatouille - Un amestec impetuos legumeRatatouille - Un amestec impetuos legume5 legume cu mai putin de 10 calorii5 legume cu mai putin de 10 calorii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: