Petitchef

Painici fara framantare - crocante si moi

Va sugeram sa faceti singuri aceste panici, iar avantajul acestei retete este ca nu necesita framantare, deci este mai rapid de realizat ;-)
Urmati pasii nostri de pregatire si nu uitati sa ne spuneti parerea in comentarii.

Acompaniamente
12 porții
30 min
2 h 10 m
25 min
Foarte ușor
148 Kcal

Video

YouTube

Ingrediente

12
Cost estimat: 0.74 (0.06€/porție)

Preparare

  • Etapa 1 - Painici fara framantare - crocante si moi
    Dizolvati drojdia in cantitatea mica de apa calduta si adaugati zaharul. Amestecati bine si lasati sa stea 10 minute la temperatura camerei.
  • Etapa 2 - Painici fara framantare - crocante si moi
    Puneti faina si sarea intr-un castron mare si amestecati bine. Faceti o gropita in centru si adaugati drojdia, restul de apa calduta si laptele caldut.
  • Etapa 3 - Painici fara framantare - crocante si moi
    Amestecati totul cu o lingura de lemn pentru a incorpora toata făina. Apoi formati o minge din aluat si acoperiti cu un prosop curat. Lasati sa se odihneasca 1 ora si 30 de minute la temperatura camerei.
  • Etapa 4 - Painici fara framantare - crocante si moi
    Pudrati cu faina suprafata de lucru si transferati aluatul. Dati-i forma de minge si bagati capatele in interior. Puneti aluatul in vas si acoperiti-l cu vasul cu un prosop timp de 10 min.
  • Etapa 5 - Painici fara framantare - crocante si moi
    Impartiti aluatul in 12 bucati egale de aproximativ 70 gr. Intindeti bucatile de aluat si asezati-le intr-o tava cu forme speciale, pudrata cu faina sau pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt, pudrata cu faina.
  • Etapa 6 - Painici fara framantare - crocante si moi
    Acoperiti cu un prosop curat si lasati sa stea 30 de minute la temperatura camerei. Pudrati cu faina, apoi faceti incizii pe partea de sus a painicilor.
  • Etapa 7 - Painici fara framantare - crocante si moi
    Coaceti in cuptorul preincalzit la 230 de grade. Puneti in interior un recipient mic cu apa pentru a preveni uscarea. Coaceti aproximativ 25 de minute.
  • Etapa 8 - Painici fara framantare - crocante si moi
    Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Gata!

Echipamente de gătit

Cuptor

Observații:

Ce faina sa folosim pentru paine?
Toata faina care contine gluten este potrivita pentru aceste painici. Puteti utiliza T45 pentru a obtine paine alba sau, ca si aici, T80 pentru a obtine paine semi-integrala. Puteti face, de asemenea, un amestec de faina: 400 g de faina de grau si 100 g de secara, spelta sau faina de hrisca pentru a da aroma aluatului. Faina predominanta ar trebui sa ramana faina de grau.

Care este echivalentul drojdie proaspata / drojdie uscata?
Aici, echivalentul in drojdie proaspata este de 20 gr.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (74g)
Calorii: 148Kcal
  • Carbo: 29.6g
  • Grăsimi: 0.5g
  • Grăsimi sat.: 0.1g
  • Proteine: 5g
  • Fibre: 1.6g
  • Zahăr: 1.2g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 4

Poze

Painici fara framantare - crocante si moi
Painici fara framantare - crocante si moi - poza 2
Painici fara framantare - crocante si moi - poza 3
Painici fara framantare - crocante si moi - poza 4
Painici fara framantare - crocante si moi - poza 5
Painici fara framantare - crocante si moi - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează