Petitchef

"painici" cu ciuperci si pui

Antreuri
8 porții
15 min
90 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru 12 painici am avut nevoie de:

1. o caserola de piept de pui bucatele (700 gr)

2. 210 gr ciuperci din conserva, taiate (conserva de 400 gr inainte de scurgerea lichidului)

3. 150 ml vin alb sec

4. 125 gr branza Camembert

5. o ceapa medie

6. 1.6 kg aluat de foietaj (doua pachete a cate 800 gr)

7. o legatura de patrunjel tocat

8. o lingura zeama de lamaie

9. sare, piper

10. 1 ou batut

11. 2-3 linguri seminte de susan.

Preparare

  • Trecand peste mica osteneala de le a asambla astfel incat sa nu se desfaca la cuptor, sunt niste painici parfumate - miros de proaspat rumenit si ciupercute - a-ntaia! In plus, ingredientul surpriza, branza Camembert le da un gust special . Reteta am gasit-o intr-o carte Reader's Digest insa mi s-au parut mie mai estetice prezentate sub forma de painici decat pliate in stil "buzunar".



    Desi reteta initiala recomanda doar 600 gr aluat, umplutura mi-a ajuns pentru o cantitate dubla, noroc ca aveam destul aluat congelat. Atata doar ca trebuit sa le fac jumatate intr-o seara iar restul a doua zi, cand s-a decongelat si restul de aluat.

    Asadar, aluatul de foietaj il scoti din timp si il lasi sa se decongeleze lent, la temperatura camerei.

    Intr-o craticioara pui pieptul de pui (daca este piept intreg il tai cuburi mici) cu vinul si zeama de lamaie si lasi pana incepe sa fiarba. Apoi dai focul mai mic, acoperi oala cu un capac si lasi inca 15 min, sau pana cand carnea e bine patrunsa. Verifica oala din cand in cand, sa nu dea spuma pe dinafara. Pentru a evita asta e suficient sa ridici din cand in cand capacul, sa mai reduci putin focul si sa amesteci. Dupa 15-20 min scoti puiul intr-o farfurie si arunci jumate din cantitatea de lichid. In restul pui la fiert ceapa tocata si ciupercile taiate, pe care le lasi cam 10 min pana scade complet zeama si incep sa se caleasca putin.

    Intr-un bol incapator amesteci puiul, ciupercile, ceapa, patrunjelul tocat, branza taiata cuburi mici, condimentezi dupa gust.

    Cu ajutorul unei cani cu gura mai larga (eu am folosit o cana cu diametrul de 12 cm) decupezi 24 de cercuri din aluat. Desi pe pachet nu se recomanda, eu am reintins intre doua folii alimentare resturile de aluat si astfel nu am aruncat mai nimic din aluat.

    Cuptorul il pornesti la 220 de grade.
    Marginile cercurilor de aluat se ung cu putin ou batut; in mijlocul unui cerc se pune cam o lingura si jumatate de umplutura, se acopera cu un alt cerc si se "sigileaza" marginile cu ajutorul unei furculite. Repeti operatiunea. Vei avea nevoie de putin rabdare sa gasesti cantitatea potrivita de umplutura pentru o "painica" precum si modalitatea de a plia marginile de aluat astfel incat sa se lipeasca.

    Iti vor incapea cam 6 painici intr-o tava, deci le vei face in doua transe. Asezi painicile in tava tapetata cu hartie de copt, le ungi cu ou batut, presari susan, domolesti cuptorul la 200 de grade si introduci tava pentru 30-35 de min. Painicile le racesti apoi pe un gratar. Se pastreaza bine invelite intr-un prosop de bucatarie. Se pot servi ca atare sau alaturi de o salata. Pofta buna!

Poze

Painici cu ciuperci si pui, poza 1Painici cu ciuperci si pui, poza 2Painici cu ciuperci si pui, poza 3



Comentarii:

12/07/2013

Arata senzational.......cred ca sunt delicioase

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/09/2018

Excelent!!!!

(0) (0) Abuz
Maria, 09/09/2018

Da asa se explica orice reteta...cu toate detaliile si secretele!

(0) (0) Abuz
ioana_m2014_1_2_3_4
ioana_m2014_1_2_3_4, 13/02/2015

Inchina painicile, multumeste-i lui Dumnezeu ca ti-a oferit neconditionat viata si posibilitatea sa te infrupti cu aceasta bunatate . Este satioasa, si placut gustoasa , delicioasa . Pofta buna si multumim frumos MON CHERY PETIT CHEF !

(0) (0) Abuz
02/06/2013

Arata fff bine

(0) (0) Abuz
28/11/2011

Pentru sarbatori este numai buna si sigur este si gustoasa.

(0) (0) Abuz
01/10/2011

Am incercat si eu dar aluatul de jos nu s-a copt!!!!!a ramas in interior crud. Unde am gresit?

(0) (0) Abuz
01/10/2011

Denumirea de "painici" este improprie, mai degraba placintzele.

(0) (0) Abuz
01/10/2011

Excelenta reteta, am sa o fac si eu .Cred ca este foarte gustoasa!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Painici raw(z)
Painici raw(z)
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Painici cu usturoi
Painici cu usturoi
4 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Painici bagels
Painici bagels
5 porții
4h20m
Ușor
Rețetă Nuggets de pui cu mazare si morcov
Nuggets de pui cu mazare si morcov
5 porții
12 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionistiFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: