Petitchef

Parmezan ii

Antreuri
4 porții
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
200 g seminte de pin, inmuiate timp de o ora in apa rece, apoi scurse

1/2 cana apa plata

1/4 cana zeama de lamaie

2 lg fulgi de drojdie (pot fi cumparati de aici)

1/2 l-ta sare

Preparare

  • Mixati intr-un blender toate ingredientele pana rezulta o compozitie omogena.
    Decupati cateva foi de copt dupa marimea tavilor aparatului de deshidratat.
  • Turnati compozitie si nivelati-o cu o spatula in strat foarte subtire.
    Deshidratati timp de mai multe ore pana cand parmesanul prinde consistenta si devine crocant.
    Pastrati in cutii bine inchise, in frigider, timp de o saptamana.
  • Servit cu salata de: spanac, rucola, morcovi, salata verde, rosii si avocado. asezonat totul cu ulei de masline, sare si otet balsamic.
    Poate fi folosit in orice tip de salata ori ca inlocuitor de parmezan pe paste.
R Retete vegane



Comentarii:

29/05/2015

Foarte proasta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/05/2015

Parerile omnivorilor le-am trimis exact la cosul de gunoi ! Am o vorba , "fetite si baieti din citit nu moare nimeni", trebuie sa invatati semnificatia cuvantului VEGAN,altfel nu aveti cum sa intelegeti/apreciati aceasta reteta.Parerile voastre chiar nu conteaza.Pentru retetevegane,intentionez sa prepar acest parmezan,te rog spune-mi,daca fulgii sunt de drojdie inactiva si de unde pot fi cumparati online(am dat clik pe cuvantul "aici" si nici un rezultat), cate ore sunt necesare deshidratarii.Multumesc,si nu lua in consideratie rautatile unora care isi grabesc singuri(constienti sau nu) sfarsitul vietilor, hranindu-se nesanatos.

(0) (0) Abuz
29/05/2015

Se poate folosi

(0) (0) Abuz
29/05/2015

Nu se intelege nimic nu scrie de parmezan de foi de placinta nimic refaceti-o si rescrieti-o ptr.ca este incompleta

(0) (0) Abuz
29/05/2015

Ai scris aceasta "reteta" stand pe WC pentru treburi maricele si ai uitat sa tragi apa si sa te stergi unde era cazul?

(0) (0) Abuz
29/05/2015

Nu am inteles ce este aceasta porcarie

(0) (0) Abuz
costi1960
costi1960, 29/05/2015

Pina acum n-am pomenit nimic mai jalnic.

(0) (0) Abuz
22/03/2015

Cea mai proasta !

(0) (0) Abuz
22/03/2015

Apa de ploaie!Aparat de deshidratat,fulgi de drojdie...Mai bine te duci si-ti cumperi de la magazim(pardon,super market!) si mananci ceva adevarat.

(0) (0) Abuz
16/10/2013

Cool

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Toast cu pesto si parmezan
Toast cu pesto si parmezan
12 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Moelleux cu masline si parmezan
Moelleux cu masline si parmezan
4 porții
30 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Ciuperci pleurotus cu parmezan si ardei iute
Ciuperci pleurotus cu parmezan si ardei iute
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Sufleu de zuchinni cu bacon si parmezan la cuptor
Sufleu de zuchinni cu bacon si parmezan la cuptor
2 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Paste din dovlecel presarat cu parmezan
Paste din dovlecel presarat cu parmezan
2 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: