Petitchef

Piadine romagnole

Antreuri
4 porții
10 min
5 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g faina

75 grame untura sau ulei masline

200 ml lapte sau apa

1,5 lingurita sare

jumatate lingurita bicarbonat

Preparare

  • Amestecam faina necernuta cu sarea si bicarbonatul,apoi cu untura la temperatura camerei sau uleiul.Adaugam laptele/apa tot la temperatura camerei si framantam un aluat elastic si ferm,nu va fi prea moale.Acoperim cu o folie,si lasam 30 minute.

    Impartim aluatul in 4 bilute egale de cca 200 g fiecare.Presaram masa cu putina faina si intindem o foaie rotunda de cca 25 cm in diametru.

    Eu am o tigaie exact dimensiunea asta,pentru cine are ustensile mai mici,imparte in mai multe bilute.Nu e nimic daca ies mai subtiri sau mai grosute.

    Incingem bine tigaia fara ulei sau altele si punem piadina la copt,neacoperita.In cateva secunde se va umfla putin,atunci o intepam cu o furculita in mai multe locuri,pentru a se coace uniform.

    Cand se formeaza pete de culoare pe fund,o intoarcem si o mai lasam cateva minute.Cca 2 minute pe fiecare parte.

    Pot fi umplute cu absolut orice va trece prin minte,eu am umplut o parte cu Prosciutto di Parma si Emmentaler , iar cealalta cu Chorizo (salam picant) si felii subtiri de parmezan.M-am suparat cand am descoperit ca imi aminteam gresit despre rucola.Am uitat ca facusem pesto di rucola,eram sigura ca mai am.Nu raman niciodata fara Se potriveste de minune in piadine.

    Sa aveti pofta !



Comentarii (20):

18/11/2016

Ai cam uitat romaneste de cand te duci la munci agricole in Italia!

(1) (0) Abuz
nimeni, 30/07/2015

Oreteta interesanta ,buna de incercat.

(0) (0) Abuz
14/07/2015

Fb

(0) (0) Abuz
13/07/2015

Bune ,simple

(0) (0) Abuz
13/07/2015

BUNA SI SIMPLA

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 13/07/2015

De ce nu le zici TURTE ? Daca traiesti acum acolo nu mai esti romanca? TURTE din astea facea bunica mea pe plita sobei, asa ca las-ma cu denumirile astea de fitze.

(0) (0) Abuz
13/07/2015

Reteta este foarte buna Am gatit asa ceva,numai ca umplutura am ..compus-o din produse tipic romanesti,si garantat a iesit foarte placuta.

(0) (0) Abuz
13/07/2015

N-ai putut traduce si titlul? Sau ai uitat romaneste!

(0) (1) Abuz
13/07/2015

Fain!!!!

(0) (0) Abuz
11/12/2013

Like

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Piadine aromate
Piadine aromate
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Piadine aromate
Piadine aromate
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Carnati caramelizati
Carnati caramelizati
7 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Hamburger cu raclette
Hamburger cu raclette
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: