Amestecam faina necernuta cu sarea si bicarbonatul,apoi cu untura la temperatura camerei sau uleiul.Adaugam laptele/apa tot la temperatura camerei si framantam un aluat elastic si ferm,nu va fi prea moale.Acoperim cu o folie,si lasam 30 minute.
Impartim aluatul in 4 bilute egale de cca 200 g fiecare.Presaram masa cu putina faina si intindem o foaie rotunda de cca 25 cm in diametru.
Eu am o tigaie exact dimensiunea asta,pentru cine are ustensile mai mici,imparte in mai multe bilute.Nu e nimic daca ies mai subtiri sau mai grosute.
Incingem bine tigaia fara ulei sau altele si punem piadina la copt,neacoperita.In cateva secunde se va umfla putin,atunci o intepam cu o furculita in mai multe locuri,pentru a se coace uniform.
Cand se formeaza pete de culoare pe fund,o intoarcem si o mai lasam cateva minute.Cca 2 minute pe fiecare parte.
Pot fi umplute cu absolut orice va trece prin minte,eu am umplut o parte cu Prosciutto di Parma si Emmentaler , iar cealalta cu Chorizo (salam picant) si felii subtiri de parmezan.M-am suparat cand am descoperit ca imi aminteam gresit despre rucola.Am uitat ca facusem pesto di rucola,eram sigura ca mai am.Nu raman niciodata fara Se potriveste de minune in piadine.
De ce nu le zici TURTE ? Daca traiesti acum acolo nu mai esti romanca? TURTE din astea facea bunica mea pe plita sobei, asa ca las-ma cu denumirile astea de fitze.
Comentarii (21):
Foarte buna reteta. Mi-a placut mult.
Ai cam uitat romaneste de cand te duci la munci agricole in Italia!
Oreteta interesanta ,buna de incercat.
Fb
Bune ,simple
BUNA SI SIMPLA
De ce nu le zici TURTE ? Daca traiesti acum acolo nu mai esti romanca? TURTE din astea facea bunica mea pe plita sobei, asa ca las-ma cu denumirile astea de fitze.
Reteta este foarte buna Am gatit asa ceva,numai ca umplutura am ..compus-o din produse tipic romanesti,si garantat a iesit foarte placuta.
N-ai putut traduce si titlul? Sau ai uitat romaneste!
Fain!!!!