Petitchef

Placinta clasica cu visine

Antreuri
8 porții
1 oră
90 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
270 g faina

2 lingurite zahar

1 ¼ lingurita sare

250 g unt sau margarina Rama rece, taiat(a) cubulete

4-6 linguri apa rece + daca mai este necesar Umplutura

1 ceasca zahar

3 linguri amidon alimentar

¼ lingurita sare

un praf de scortisoara

2 lingurite esenta de vanilie

900 g visine proaspete, curatate de samburi

2 linguri unt sau margarina Rama, taiat(a) in bucatele

1 ou, usor batut

½ ceasca gem de caise

Preparare

  • Incalzeste cuptorul la 190?C si aseaza o tava la baza cuptorului, in caz ca va curge zeama din placinta.
  • Pentru aluat, amesteca faina cu zahar si sare. Adauga untul/margarina si amesteca pana ce vei obtine un aluat sfaramicios.Adauga apa rece, putin cate putin, amestecand pana vei obtine un aluat omogen.
  • Etapa 3 - Placinta clasica cu visine
    Imparte aluatul in jumatate si infasora fiecare bucata de aluat in folie de plastic, apoi pune-le la rece pentru cel putin o ora (sau pana la 2 zile). Pe o suprafata pudrata cu faina, ruleaza o bucata de aluat pana ce ajunge la grosimea de 3mm. Taie un cerc de diametru 28 cm si aseaza-l intr-o tava de placinte de 23 cm.Pune crusta la rece pana ce pregatesti fasiile de aluat.
  • Ruleaza a 2-a bucata de aluat la aceeasi grosime ca prima.Taie aluatul intr-un dreptunghi de 23 X 30 cm.Folosind un taietor de prajituri, taie 16 fasii (fiecare de 30 cm lungime si 1 ½ cm grosime.Aseaza fasiile intr-o tava de copt si da-le la rece pentru 10 minute.
  • Etapa 5 - Placinta clasica cu visine
    Pentru umplutura, amesteca zaharul cu amidon, sare, scortisoara si vanilia, intr-un bol mare.Adauga visinele si amesteca-le.Toarna umplutura in crusta de aluat pregatita.Presara deasupra bucatele de unt/margarina si periaza usor cu ou marginile de aluat vizibile. Aseaza fasiile de aluat peste umplutura, sub forma de zabrele, apoi periaza placinta cu ou.
  • Etapa 6 - Placinta clasica cu visine
    Pune placinta la copt, pentru 1h-1h 30 minute, pana ce aluatul devine auriu-maroniu, iar zeama lasata de visine fierbe.Daca aluatul de deasupra incepe sa se rumeneasca prea repede, atunci acopera placinta cu folie de aluminiu si lasa placinta sa se coaca in continuare.
  • Etapa 7 - Placinta clasica cu visine
    Cand este gata, lasa placinta sa se racesca putin.Intr timp incalzeste gemul si periaza placinta cu el, apoi lasa totul sa se raceasca.Placinta este si mai delicioasa alaturi de un glob de inghetata de miere sau vanilie.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Placinta cu branza dulce si visine
Placinta cu branza dulce si visine
4 porții
2 ore
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta cu visine
Placinta cu visine
8 porții
1h40m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Placinta cu visine si ciocolata
Placinta cu visine si ciocolata
12 porții
1h40m
Foarte ușor
Rețetă Placinta englezeasca cu mere
Placinta englezeasca cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef
Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef
6 porții
1h10m
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasicaProsciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: