Petitchef

Salata din vinete

Antreuri
8 porții
30 min
90 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
2 kg vinete

100 ml ulei


5 catei de usturoi

sare

Preparare

  • Vinetele spalate ,sterse cu un prosop le asez pe tava aragazului.
    Le tai si codita ,pentru a fi mai mult loc in tava.
    In cuptorul incalzit foarte bine ,introduc tava si o las cam o ora.
    Cand vinetele sunt normale mai subtiri,nu mai e cazul sa le intorc.
    De cativa ani imi plac vinetele maaari,bombate.
    Este un soi nou,cred.
    Am cantarit acasa o singura vanata si a avut 780 g.
    Nu au seminte .
    A picat ideea ca trebuie sa fie subtirica vanata.
    A picat si ideea cu alegerea unei culori cat mai inchise.
    Am cumparat niste vinete aproape gri...asa erau in piata.
    Dar nu am regretat niciun pic.Au fost foarte bune.
    Regret ca nu le-am facut poza...
    Dupa ce s-au copt,le crestez in partea de jos si le las pe un plan inclinat sa se scurga zeama lor care este total contraindicata si foarte amara.Asa se mai racoresc.
    Le curat de coaja si le mai las pe strecuratoare cam o ora.
    Inainte le tocam marut cu un cutit...de lemn.
    Acum le fac la robotelul din bucatarie.
    Le toc impreuna cu ceapa si usturoiul,adaug sarea dupa gust si apoi uleiul.
    Sunt cremoase si deosebit de gustoase.


    Pofta buna!

Poze

Salata din vinete, poza 1Salata din vinete, poza 2



Comentarii:

28/09/2013

Sunt foarte bune cu ceapa si cu usturoi, gusturile se impletesc perfect. Asa facem si noi dar coacem vinetele pe jar, sunt mult mai bune decat coapte in cuptor!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/08/2013

Ori cu ceapa, ori cu usturoi, cu amandoua nu merge bine.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/09/2016

Salata de vinete foarte preferata sub forma cremoasa,robotizata
asta e
secolul vitezei si gustul omului modelat
sa aveti pofta !

(0) (0) Abuz
18/05/2013

Salata de vinete ,la Robot sau la mixer ,nu va sfatiuesc ,pt.ca va iesi ca o crema si se schimba gustul radical...eu folosesc metoda veche ,adica tocate cu mana cu acel cutit de lemn...

(0) (0) Abuz
31/12/2011

1. Vinetele coapte in cuptor sunt mult mai inchise la culoare decat cele coapte pe flacara directa. De unde ideea unora de a le "albi" cu maioneza. Vinete - foarte greu de digerat, plus maioneza, adevarat dezastru pentru ficat/fiere.
2.Cu cat scurgi vinetele mai mult timp, cu atat sunt mai bune. O ora nu mi se pare suficient.
3.Niciodata nu se amesteca ceapa cu salata. Poti sa toci si sa servesti alaturi. Ce faci daca cuiva nu ii place asa ceva?! Ca sa nu mai spun ca daca amestecul vinete + ceapa nu se mananca tot, pe loc, poti sa il arunci la gunoi. Daca incerci sa respecti niste norme si mai ales daca iti respecti sanatatea ta!
4. De putina zeama de lamaie adaugata la aceasta salata ati auzit? Sau de uleiul de masline? ca nu se precizeaza tipul uleiului. Iar usturoiul, care imi place si il mananc, cred ca in acest caz nu face decat sa mascheze eventuale defecte.
Pofta buna!

(0) (0) Abuz
28/12/2011

SE POATE PUNE O JUMATATE DE LINGURITA DE OTET DIN VIN SUNT SUPER

(0) (0) Abuz
28/12/2011

Merge

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Salata de vinete cu usturoi
Salata de vinete cu usturoi
2 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Salata de vinete cu usturoi
Salata de vinete cu usturoi
4 porții
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Salata de vinete cu usturoi
Salata de vinete cu usturoi
4 porții
40 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Salata greceasca sau horiatiki
Salata greceasca sau horiatiki
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Salata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: