Se fierb morcovii, cartofii, telina si radacinile de pastarnac. Intre timp taiem cubulete gogosarii si castravetii, pe care ii lasam sa se scurga intr-o strecuratoare.
Taiem cubulete si legumele fierte, le amestecam impreuna cu muraturile , condimentam cu sare, piper si boia si adaugam maioneza. A taiat inclusiv albusul de la oul fiert pentru maioneza .
Amestecam bine toate ingredientele si dam pentru 1-2 ore la frigider.
Ca o paranteza nu imi place absolut deloc salata aranjata ca un tort, impopotonata cu tot felul de inscriptionari si cu un strat generos de maioneza deasupra; cand eram mica, mergeam in vizita si daca aveam la masa un astfel de "tort", ocoleam cu succes maioneza de deasupra.
Da, am inteles ! Este de fapt o salata a la rousse cu sos de maioneza in loc de maioneza simpla. Eu fac si a la rousse si boeuf (asta fiind cu carne). Intr-adevar nici mie nu-mi place sa vad stratul acela gros de maionaza deasupra ca mi se face greata.
Foarte buna , nici eu nu pun niciodata carne la salata si nici nu o ornez cu maioneza . Pentru ca in general o pregatim mai ales de sarbatori cand oricum consumam destula carne .
Comentarii:
E fb
Toate bune și frumoase, dar cu smantana ce facem, fetelor ?
Foarte buna!
Da, am inteles ! Este de fapt o salata a la rousse cu sos de maioneza in loc de maioneza simpla. Eu fac si a la rousse si boeuf (asta fiind cu carne). Intr-adevar nici mie nu-mi place sa vad stratul acela gros de maionaza deasupra ca mi se face greata.
Foarte buna , nici eu nu pun niciodata carne la salata si nici nu o ornez cu maioneza . Pentru ca in general o pregatim mai ales de sarbatori cand oricum consumam destula carne .
Foarte buna
Buna... salata
Sdd
GENIALA ! eu asa fac mereu, fara carne si ornaz cu maioneza si cu masline, etc