Petitchef

Supa crema de conopida

Antreuri
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor
  • Supa crema de conopida
  • Supa crema de conopida, poza 2
  • (5.00/5 - 5 voturi)
  • 1
Supa crema de conopida
 

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 conopida mijlocie,

1 lingura de margarina,

1 lingura de faina,

1 cartof,

50 ml. lapte,

1 galbenus,

sare, piper,


smantana, otet

Preparare

  • Comopida se rupe bucati si se pune cateva minute in apa rece, cu sare si putin otet. Astfel eventuali viermisori din conipida vor iesi in apa.
  • Dupa aceia se fierbe conopida in apa cu sare. Cand este andante se scot cateva buchetele si se pun deoparte pentru decor.
  • Se continua fierberea cu restul de conopida, pana se inmoaie. Apoi se paseaza. Separat se face un pireu mai fluid din cartof, folosind in loc de lapte zeama de la conopida.
  • Intr-o tigaie se topeste untul si faina si se stinge cu zeama de la conopida. Se adauga pireul de conopida care a fost trecut prin sita si pireul de cartof. Trebuie sa rezulte o compozitie ca o crema.
  • Dupa ce a fiet, se drege cu galbenusul si smantana. Cand se serveste se aduga bucatelele de conopida retinute si patrunjel tocat fin. Se orneaza cu felii de morcov fiert, smantana si ca orice supa-crema, se serveste cu crutoane, saleuri sau crochete.


Comentarii:

22/01/2014

Gustos si usor de prepatrat

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Supa crema - colectie de reteteSupa crema - colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: