Petitchef

Supa crema din conopida cu perisoare

Antreuri
8 porții
1 oră
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

1 legatura legume pentru supa(morcov,radacina patrunjel,radacina pastirnac, radacina telina...)


1-2 catei usturoi

1ls untura/unt/marg, sau 2-3 ls ulei

200 ml smintina lichida

2 ls faina alba

1l supa facuta in casa/din cub Maggi sau chiar apa

1lc zahar

sare

piper


perisoare -OPTIONAL- deci numai daca doriti,nu este neaparata nevoie.

Preparare

  • Conopda se curata si se pune intreaga intr-o oala cu apa sarata eventual cu ceva vegeta la fiert.
    Se fierbe ca. 10 min.Se scoate intr-o sita sise lasa la scurs.Apa in care a fiert conopida se foloseste la supa.
    Legumele se taie marunt.
    Ceapa se caleste cu 1lc zahar in grasime/ulei,se daoga usturoiul taiat sau presat,se amesteca putin dupa care se adaoga legumele.Amestecind se lasa sa se innabuseasca putin dupa care se adaoga 1l de supa sau apa si daca se pun, perisoarele trecute putin prin faina.
    Se lasa sa fiarba la fosc domol cel putin 30 min.Eventual se mai poate adaoga din apa in care a fiert conopida.
    Conopida fiarta ,scursa si putin racita se desface in bucatele mici,acum ori intreaga ,ori jumatate din ea(eu am facut doar dintr-o jumatate ca 1/2kg. deorece cealalta jumatate am folosit-o la felul doi ca garnitura)
    Deci bucatelele de conopida se pun intr-un mixer cu putina apa in care a fiert si se mixeaza pina devin pireu.Daca nu aveti mixer, fierbeti bucatelele de conopida pina devin f. moi, chiar ca un pireu si trece-ti prin sita.
    Cind perisoarele din supa sint fierte se adaoga pireul de conopida.Din smintina, faina si ceva apa in care a fiert conopida se amesteca un dress fara cocoloase care se adaoga supei.Se lasa sa dea intr-un clocot,eventual se completeaza cu apa in care a fiert conopida sau apa si se condimenteaza dupa gust cu ceva sare,piper si nucsoara.
    Deasupra se presara cu ceva patrunjel verde ,snitling.....si se serveste.

Poze

SUPA CREMA DIN CONOPIDA CU PERISOARE, poza 1SUPA CREMA DIN CONOPIDA CU PERISOARE, poza 2



Comentarii (11):

14/05/2015

Tu sigur ai invatat romaneste la MOL! De la turci sau de la arabi?

(0) (0) Abuz
09/05/2015

ANALFABETA CONVINSA!

(0) (0) Abuz
07/05/2015

Prefer simpla

(0) (0) Abuz
07/05/2015

F. buna ! cine ne trimite aceasta reteta sa mai studieze putin l.romana !

(0) (0) Abuz
07/05/2015

Inedit

(0) (1) Abuz
07/05/2015

07 Mai 2015 - Supa este buna si o stim cu totii sa o facem. Nu vom tine cont de ceea ce a scris aceasta analfabeta... Se scrie "adauga" , se scrie " piure" - nu adaoga si pireu . Iar reteta este pentru supa crema de conopida, nu cu perisoare.

(0) (0) Abuz
07/05/2015

Daca e supa crema de conopida de ce ai mai pus si faina ...? asta zau ca nu inteleg si mai dai si perisoarele prin faina....Eu, am gatit aceasta supa crema de conopida dar nici decum nu am pus faina.

(0) (0) Abuz
07/05/2015

Foarte dietetică, mai ales cu carne de pui și fără făină

(0) (0) Abuz
edithke, 30/07/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
24/03/2013

Gustos miami!!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa crema de conopida si ciuperci
Supa crema de conopida si ciuperci
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Supa crema de conopida
Supa crema de conopida
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Supa crema - colectie de reteteSupa crema - colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: