Tarta cu praz

(4.57/5 - 44 voturi)
4 comentarii


Ingrediente

2-3 fire de praz
2 felii dintr-o telina mai mare, facultativ
150-200g de branza-de care ai: de capra, de oaie, telemea, branza dulce, iar daca ai mai multe feluri combina-le
4 oua
50g unt
50ml vin sec
Piper proaspat macinat
Un praf de sare
Aluat simplu de tarta, facultativ

Preparare

Cureti prazul si il tai rondele. Eu nu aveam suficient asa ca am adaugat si niste telina, cam 2 felii mari, taiata bastonase, asa ca daca aveti suficient, telina nu este obligatorie.
Se calesc toate in tigaie cu 50g unt, se adauga piper si un praf de sare si se tin pana sunt rumenite si moi.
Se adauga 50ml vin sec, rosu sau alb, dupa cum gasiti prin frigider. Eu am gasit un vin rosu, asa ca l-am adaugat si l-am lasat sa se reduca.
Atunci cand prazul este inmuiat si vinul a scazut este gata, asa ca opriti focul.

Intr-un castron, radeti branza pe care ati gasit-o prin frigider fara sa va fie teama ca nu iese buna. Nu uitati ca branza merge foarte bine cu prazul, asa ca, puteti combina diverse branzeturi, fie ca este branza dulce sau telemea, fie ca este un cas sau cascaval!
Adaugati 4 oua si amestecati. Adaugati prazul din tigaie si amestecati.

Daca nu aveti aluat de tarta si nici chef sa faceti unul, desi gasiti reteta pe pagina de Brutarie&Patiserie, nu este o mare problema, pentru ca in acest moment o transformati in “Frittata italiana” adica o omleta simpla, dar o bagati la cuptor, intr-o forma joasa, tapetata cu hartie de copt si iese un antipasti sau o cina excelenta.
Daca totusi v-ati facut aluatul de tarta il scoateti din frigider si il intindeti astfel incat sa acopere forma de tarta si peretii laterali. Il intepati cu furculita si adaugati umplutura. Daca vreti sa va jucati cu ceva aluat ramas, puteti face un grilaj de aluat peste tarta, daca nu....este perfect, pentru ca va arata foarte bine oricum.
Lasati-o la cuptor cam 20-30min la foc mediu, pana devine aurie iar umplutura nu mai este lichida.
Daca ati facut-o sub forma de omleta, sa fim seriosi, sunt sigura ca veti sti cand este gata.
Lasati-o sa se raceasca.

Tips
Este excelenta calduta sau rece, ca si cina sau ca si antipasti sau fingerfood.






Punctează această reţetă:

Comentarii:

4 / 5
Postat 16/08/2012, 07:27

Este ceva usor de facut si credca este si gustoasa

(0) (0) Abuz
CookWithAna
5 / 5CookWithAna
Postat 14/08/2012, 01:41

Vai ce bunatate!!!Felicitari!!!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 31/01/2014, 14:37

Imi place :)

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 16/03/2014, 10:17

Gustoasa

(0) (0) Abuz

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseRetete cu ... PrazRetete cu ... PrazTarta cu fructe - rasfat dulce de varaTarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

(c) Madeinwork | Mențiuni legale