Tarta cu praz

(4.83/5 - 6 voturi)

Prazul traditional sub o forma usor pretentioasa.

Ingrediente

Jumatate pachet aluat foietaj din comert (1 sul),
4 fire de praz
2 oua
100 g smantana
un praf de sare
piper
putin ulei pentru calit
100-150 grame salam picant si 200 grame branza (ce aveti voi prin frigider)

Preparare

Etapa 1

Prazul se spala, se curata si se taie rondele subtiri(se foloseste si partea verde) si pentru 10 minute se lasa in apa rece.

Etapa 2

Se scoate prazul din apa rece, se usuca usor cu un servet din hartie si se pune putin la calit in 2 linguri de ulei. Se caleste pana devine usor translucid.

Etapa 3

Se scoate prazul intr-un vas, se lasa cateva minute sa se racoreasca si se adauga peste el cele 2 oua batute, branza faramitata cu furculita sau data pe razatoare, smantana, salamul picant taiat cubulete sau fasii. Se amesteca bine si se potriveste totul de sare si de piper.

Etapa 4

Tava de tarta se unge cu putin unt sau ulei si se asaza in ea aluatul de foietaj. Se taie surplusul de pe margini si apoi se toarna amestecul pe care l-ati obtinut in castron. Se baga tava in cuptorul incins si se lasa pentru aproximativ 20 minute la 180 grade. Gata! Pofta buna!

Întrebări:








Punctează această reţetă:


Video sugerat

Tarta cu pere si migdale sau Tarta Bourdaloue


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Retete cu ... PrazRetete cu ... PrazMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTarta cu fructe - rasfat dulce de varaTarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale