Petitchef

Tarta cu praz

Antreuri
10 porții
15 min
30 min
Ușor
Tarta cu praz
  • (4.83/5 - 6 voturi)
Tarta cu praz
 
Prazul traditional sub o forma usor pretentioasa.

Ingrediente

Numarul de porții: 10
Jumatate pachet aluat foietaj din comert (1 sul),

4 fire de praz

2 oua

100 g smantana

un praf de sare

piper

putin ulei pentru calit

100-150 grame salam picant si 200 grame branza (ce aveti voi prin frigider)

Preparare

  • Prazul se spala, se curata si se taie rondele subtiri(se foloseste si partea verde) si pentru 10 minute se lasa in apa rece.
  • Se scoate prazul din apa rece, se usuca usor cu un servet din hartie si se pune putin la calit in 2 linguri de ulei. Se caleste pana devine usor translucid.
  • Se scoate prazul intr-un vas, se lasa cateva minute sa se racoreasca si se adauga peste el cele 2 oua batute, branza faramitata cu furculita sau data pe razatoare, smantana, salamul picant taiat cubulete sau fasii. Se amesteca bine si se potriveste totul de sare si de piper.
  • Tava de tarta se unge cu putin unt sau ulei si se asaza in ea aluatul de foietaj. Se taie surplusul de pe margini si apoi se toarna amestecul pe care l-ati obtinut in castron. Se baga tava in cuptorul incins si se lasa pentru aproximativ 20 minute la 180 grade. Gata! Pofta buna!




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseRetete cu ... PrazRetete cu ... PrazTarta cu fructe - rasfat dulce de varaTarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: