Petitchef

Bors de fasole pastai cu smantana si turnatei

Aperitiv
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
o ceapa mare sau doua mijlocii,

radacinoase (un morcov, 1/2 sau 1/4 de telina, 1 patrunjel sau 1 pastarnac),


3 linguri cu ulei,

5 linguri de zarzavat

pentru ciorbe conservat ( facut cu rosii, gogosari, verdeata),

un borcan mare de fasole verde conservata

1-2 linguri de pasta de rosii si gogosari

0,5 litri de bors de casa


verdeata proaspata sau uscata.


Pentru turnatei:

1 ou

2 -3 linguri cu faina.

Preparare

  • Taiem ceapa marunt si trecem radacinoasele prin razatoare, apoi le calim putin in ulei, fara a le rumeni nici un pic. Punem si cartofii taiati cubulete. Turnam deasupra 2 litri de apa clocotita si lasam sa fiarba.
  • Cand zarzavatul s-a inmuiat adaugam zarzavatul de ciorba, fasolea ( fara zeama in care a fost conservata), pasat de rosii si gogosari. Dupa ce mai fierbe un pic ( depinde de fasole, dar in general este moale si nu mai trebuie fiarta) adaugam borsul clocotit - nu tot de-odata, ci treptat si atat cat e nevoie, gustand mereu pentru a nu iesi prea acru).
  • Depinde de cat de acru este borsul, de cantitatea de ciorba si de gustul fiecaruia. Daca nu clocottim borsul separat si-l adaugam crud , riscam ca in final sa iasa ciorba prea acra.
  • Potrivm de sare ( daca mai trebuie, fiind sarate si fasolele, si zarzavatul d eciorba si pasta ).
    Cine are, poate pune vegeta de casa sau din cea de la magazinele naturiste, fara adausuri chimice.
  • La final turnam si turnateii ( facuti din oul batut un pic si amestecat cu faiana, astfel incat sa rezulte o pasta ca un aluat de clatite un pic mai gros), lasand sa curga un fir de aluat subtire de pe o lingura, in ciorba fierbinte. Mai fierbem un minut si o servim cu smantana.

Poze

Bors de fasole pastai cu smantana si turnatei, poza 1Bors de fasole pastai cu smantana si turnatei, poza 2Bors de fasole pastai cu smantana si turnatei, poza 3Bors de fasole pastai cu smantana si turnatei, poza 4



Comentarii:

John Doe, 16/07/2017

Deci fasole conservata la borcan dar bors de casa! Avem deja morcovi, telina, patrunjel, pastarnac. Ce mai inseamna in continuare zarzavat de ciorba? Ca trebuie sa-l adaugam dupa ce s-a inmuiat zarzavatul. Ca de obicei, ineptii culinare postate de dragul de a ne vedea numele pe vreun site.

(0) (0) Abuz
Rodica, 15/07/2017

Stimata Diana Didona ,
De ce vorbim acum la 15 iulie de `un borcan mare de fasole verde conservata`? Nu era mai bine sa punem in oala 1/2 Kg de pastai proaspete si fragede ? Recomandati o vegeta de la magazinele naturiste , dar uitati de acidifiantii si alte adaosuri chimice care abunda in fasolea conservata .

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Bors de fasole cu zeama de varza
Bors de fasole cu zeama de varza
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Bors de fasole boabe cu scarita afumata
Bors de fasole boabe cu scarita afumata
2 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Bors de fasole boabe cu scarita afumata
Bors de fasole boabe cu scarita afumata
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Moelleux cu legume si smantana
Moelleux cu legume si smantana
4 porții
1h10m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Burrata sau saculetul cu mozzarella si smantanaBurrata sau saculetul cu mozzarella si smantanaGanache sau combinatia perfecta a ciocolatei cu smantanaGanache sau combinatia perfecta a ciocolatei cu smantana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: