Petitchef

Briose cu jeleu de portocale

Aperitiv
8 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru aluat:

3 oua

150 de grame de zahar

40 de grame de unt

300 de grame de faina

200 ml smantana grasa

coaja rasa de la 2 portocale

1 plic de zahar vanilat sau esenta de vanilie

1 plic praf de copt-


Pentru jeleul de portocale:

1 plic budinca de vanilie

400 ml suc natural de portocale

3 linguri de zahar

Preparare

  • Puneti sucul de portocale pe foc cu cele 3linguri de zahar, separat amestecati budinca cu putin suc si adaugati la compozitia de pe foc. Lasati sa se ingroase putin dupa care lasati deoparte sa se raceasca.
  • Ouale, zaharul, esenta de vanilie si coaja de portocala se mixeaza pana se obtine o crema consistenta. Se adauga untul topit, smantana, faina si praful de copt.
  • Punem in fiecare hartie pentru briose o lingura de compozitie, putin jeleu si iar compozitie deasupra. Coacem apoi briosele pentru vreo 20-30 de minute.
  • A oprit din jeleu si a ornat fiecare briosa cu ajutorul unui sprit.

Poze

Briose cu jeleu de portocale, poza 1Briose cu jeleu de portocale, poza 2Briose cu jeleu de portocale, poza 3Briose cu jeleu de portocale, poza 4





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Briose englezesti cu ou si bacon
Briose englezesti cu ou si bacon
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Briose englezesti
Briose englezesti
15 porții
2 ore
Ușor
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Briose cu portocale si alune
Briose cu portocale si alune
8 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Briose cu capsuni (reteta video)
Briose cu capsuni (reteta video)
12 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

La ce pot fi folosite cojile de portocale?La ce pot fi folosite cojile de portocale?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: