Petitchef

Briose umplute cu fructe

Aperitiv
6 porții
60 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Ingrediente Aluat:

375 g faina

20 g drojdie proaspata

50 g zahar

1 praf sare

1 plic praf de copt

1 plic zahar vanilat

coaja rasa de la 1 lamaie

125 ml lapte

100 g Rama (sau unt )


Ingrediente Umplutura:

400 g mere

200 g boabe struguri

150 ml lapte

100 ml vin alb dulce sau demisec

200 g crema branza Philadelphia

1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie de la Dr. Oetker

4 linguri zahar pudra


Pentru Ornat :

250 ml frisca Hulala

1 lingurita scortisoara macinata

1 plic zahar vanilat

1 lingura smantana

Preparare

  • Curatam merele .Strugurii ii spalam si ii lasam la scurs. Merele curatate le taiem in optimi apoi le taiem din nou felii subtiri pe latime. Boabele de struguri le taiem in jumatati.
  • Intr-un vas amestecam 200 gr crema de branza Philadelphia , 100 ml vin alb dulce (demisec) , 150 ml lapte,4 linguri zahar pudra si 1 plic de crema pentru prajituri Dr. Oetker cu gust de vanilie cu mixerul timp de aproximativ 2 minute.
  • La aceasta compozitie adaugam merele feliate si strugurii taiati jumatati. Amestecam pana fructele se incorporeaza in crema . Cu aceasta crema vom umple briosele asezate in tava.
  • Intr-un vas punem 375 gr faina , 100 gr Rama , 50 gr zahar, 1 plic zahar vanilat , 1 plic praf de copt , 1 praf de sare , coaja rasa de la 1 lamaie si sucul de lamaie stors.
  • Amestecam bine aceste ingrediente apoi adaugam laptele caldut in care dizolvat drojdia. Amestecam pana obtinem un aluat neted. Intindem aluatul pe un planseu de lucru presarat cu putina faina, cu o grosime de aproximativ 1 cm si il decupam cu o forma rotunda.Bucatile de aluat decupate le asezam in formele de briose unse cu putin unt , ridicam marginile si in fiecare punem cate 1 lingura de umplutura.
  • Lasam aluatul cu umplutura sa se odihneasca in tava timp de 15 minute , timp in care incalzim cuptorul. Introducem dupa 15 minute tava in cuptorul preincalzit in partea de mijloc si lasam sa coaca timp de 30 minute la foc potrivit . Dupa ce au copt scoatem tava si lasam sa raceasca briosele aproximativ 10 minute dupa care le scoatem din forma.
  • Pentru ornat folosit 250 ml frisca hulala la care adaugat 1 plic zahar vanilat si 1 lingurita scortisoara macinata.Mixat cu mixerul pana a inceput sa se intareasca apoi adaugat 1 lingura smantana (smantana are rolul intaritorului de frisca ) si continuat mixarea pana frisca e bine batuta.
    Pe fiecare briosa pus frisca si boabe de struguri.

Poze

Briose umplute cu fructe, poza 1Briose umplute cu fructe, poza 2Briose umplute cu fructe, poza 3Briose umplute cu fructe, poza 4Briose umplute cu fructe, poza 5Briose umplute cu fructe, poza 6Briose umplute cu fructe, poza 7Briose umplute cu fructe, poza 8Briose umplute cu fructe, poza 9Briose umplute cu fructe, poza 10Briose umplute cu fructe, poza 11Briose umplute cu fructe, poza 12Briose umplute cu fructe, poza 13Briose umplute cu fructe, poza 14Briose umplute cu fructe, poza 15





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Briose cu fructe de padure
Briose cu fructe de padure
6 porții
55 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Briose de post cu fructe si scortisoara
Briose de post cu fructe si scortisoara
5 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Briose umplute cu caramele (caramel filled cupcakes)
Briose umplute cu caramele (caramel filled cupcakes)
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Briose englezesti
Briose englezesti
15 porții
2 ore
Ușor
Rețetă Briose englezesti cu ou si bacon
Briose englezesti cu ou si bacon
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseSalata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!10 fructe exotice pe care trebuie sa le gustati10 fructe exotice pe care trebuie sa le gustati

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: