Petitchef

BUZUNARELE DIN PIEPT DE PUI CU CARTOFI NOI SI SOS DE VISINE

BUZUNARELE DIN PIEPT DE PUI CU CARTOFI NOI SI SOS DE VISINE
mal

Inca din copilarie am iubit combinatia dintre carne, cartofi si fructe...am si acum "pe limba" gustul mieros de compot de gutui pregatit aproape cu sfintenie de catre mama in fiecare toamna , compot pe care( mama) il servea langa fripturi (fie ele de porc sau pui) in duminicile copilariei mele. Nici dulcele-acrisorul compotului de prune bistrite nu-mi iese din minte...ma delectam cu o cana uriasa si piure de cartofi refuzand cu incapatanare carnea :))
Astazi in amintirea gusturilor din copilarie si al mamei, m-am gandit sa pun langa delicioasele buzunarele din piept de pui cu garnitura de cartofi noi scaldati in unt, un minunat sos de visine.
Simplu, dar elevat in acelasi timp, v-a da prestanta oricarui fel langa care ai curaj sa-l pui.

Dar sa explic mai intai cum am facut buzunarele din piept de pui. Carnea am transat-o ca pentru snitel si i-am presarat putina vegeta si un praf de piper lasand-o sa se odihneasca pana am sotat mazarea cu putin unt.
Am taiat felii branza edam , pregatind apoi ouale, faina si pesmetul prin care urma sa tavalesc buzunarelele odata umplute.

Pe fiecare felie de piept am pus cate o lingura de mazare sotata(dupa ce s-a stamparat un pic ) si o felie de branza...

Am pliat partea de carne ramasa libera peste branza...am dat totul prin faina , ou si pesmet si apoi am pus buzunarelele in ulei incins cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Cartofii noi i-am curatat de coaja , i-am taiat jumatati si i-am pus la fiert in apa cu sare cat sa-i acopere. Dupa ce s-au patruns i-am scos pe farfurie si le-am pus cate un mot de unt cu verdeturi italiene.
Pentru sos am pus visinile , untul si zaharul brun la sotat pana fructele au lasat sucul lor si s-au patruns (5 min)...apoi am sarat ...am diluat o lingurita de amidon de porumb cu putina apa pe care l-am folosit sa leg sosul.
Am montat preparatul pe farfurie dupa cum mi-a trecut prin cap pe moment si ...iata, rezultatul :
Pot sa spun cu mana pe inima ca fiecare inghititura mi-a adus din ce in ce mai aproape gustul copilariei :)







Comentarii:

01/01/2014

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri cu piept de pui si mozzarella
Rulouri cu piept de pui si mozzarella
4 porții
35 min
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Cartofi dulci copți cu sos ușor skyr
Cartofi dulci copți cu sos ușor skyr
6 porții
1 oră
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu…piept de pui Retete cu…piept de pui Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează