Petitchef

Clatite cu dulceata

Aperitiv
4 porții
20 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se pune faina intr-o oala, se adauga ouale, zaharul vanilat si sarea apoi se toarna apa minerala si se amesteca cu un tel pana cand se omogenizeaza continutul.
  • Se incinge o tigaie neadeziva si se unge cu o bucata de carpa curata/ servetel de hartie inmuiata in ulei. Se toarna cate un polonic mic din compozitie si se inclina tigaia, pentru ca aceasta sa se intinda uniform. Prajiti clatita timp de un minut, pana cand marginile devin crocante si compozitia se patrunde.
  • Intoarceti clatita cu ajutorul unul cutit mai lat si prajiti inca un minut. Daca prima clatita este prea groasa, mai adaugati apa in compozitie pentru a o dilua. Apoi scoateti clatita pe o farfurie si puneti-o in cuptorul incalzit pentru a sta calda.
  • Repetati procedeul cu tot aluatul ramas. Nu uitati sa ungeti tigaia la fiecare 2-3 clatite. Cand ati terminat de prajit clatitele le veti umple cu dulceata la alegere si le veti rula...se servesc atat calde cat si reci.

Rețete inrudite

YouTube


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: