Petitchef

Compot de prune

Aperitiv
15 porții
50 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 15
5 kg prune

1 kg zahar

3 l apa

2 cuisoare

o lingurita rasa de scotisoara.

Preparare

  • Zaharul, apa si mirodeniile nemacinate se pun intr-o oala de 6-8 l, Cind siropul clocoteste, se adauga circa 1/4 din prunele spalate si curatate de codite, se amesteca cu lingura in sirop, ca sa se infierbinte toate un minut, apoi, fara sa clocoteasca, se scot cu strecuratoarea si se pun intr-o cratita; cind siropul clocoteste din nou, se pun alte prune la fel, pina cind se termina toata cantitatea.
  • Prunele se asaza nepresate in borcane, lasind un spatiu liber de 2-3 cm pina la gura acestora. Siropul se lasa sa se mai raceasca, apoi se toarna uniform peste ele, pina la acelasi nivel. Borcanele se leaga si se sterilizeaza in apa. Daca se lucreaza corect la legat si sterilizat, nu e nevoie de nici un conservant.



Comentarii:

15/09/2013

Usor de facut,sa vedem daca-mi iese bun

(0) (0) Abuz
26/08/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
10/07/2013

Buna!

(0) (0) Abuz
07/12/2012

Hmmmmmm delicios

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Compot de prune
Compot de prune
8 porții
15 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Compot de prune
Compot de prune
5 porții
45 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Compot de gutui
Compot de gutui
10 porții
1h40m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Prepelite cu prune
Prepelite cu prune
2 porții
35 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete dulci cu pruneRetete dulci cu prune

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: