Petitchef

Creier pane

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1,100 kg creier congelat

sare

apa


faina

3 oua

ulei pentru prajit

Preparare

  • Se dezgheata creierul, se pune intr-un castron si se spala cu apa rece, apoi se pune la fiert in apa clocotita in care pus sare si otet si fierbem 10 minute.
  • Dupa 10 minute il scoatem cu o spumiera intr-o strecuratoare la scurs, il lasam pana se raceste si ne apucam de prajit. Intr-o farfurie intinsa punem faina, iar in una adanca punem ouale.
  • Ouale le batem cu putina sare . Luam mai multe bucati de creier si le dam prin faina, apoi punem tigaia cu ulei pe foc. Cand aceasta s-a incins luam bucatile de creier date prin faina si le dam prin ou si le punem in uleiul fierbinte.
  • Le tinem pana se rumenesc pe o parte apoi le intoarcem pe parte cealalta si cand s-au facut le scoatem intr-un castron in care pus hartie de bucatarie ca sa absoarba surplusul de ulei. Asa procedam cu tot creierul pana se termina.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Creier pane
Creier pane
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Creier pane
Creier pane
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Creier pane
Creier pane
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Camembert pané
Camembert pané
2 porții
21 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1h35m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata Panzanella - Salata italiana
Salata Panzanella - Salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.