Petitchef

Creier pane

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se dezgheata creierul, se pune intr-un castron si se spala cu apa rece, apoi se pune la fiert in apa clocotita in care pus sare si otet si fierbem 10 minute.
  • Dupa 10 minute il scoatem cu o spumiera intr-o strecuratoare la scurs, il lasam pana se raceste si ne apucam de prajit. Intr-o farfurie intinsa punem faina, iar in una adanca punem ouale.
  • Ouale le batem cu putina sare . Luam mai multe bucati de creier si le dam prin faina, apoi punem tigaia cu ulei pe foc. Cand aceasta s-a incins luam bucatile de creier date prin faina si le dam prin ou si le punem in uleiul fierbinte.
  • Le tinem pana se rumenesc pe o parte apoi le intoarcem pe parte cealalta si cand s-au facut le scoatem intr-un castron in care pus hartie de bucatarie ca sa absoarba surplusul de ulei. Asa procedam cu tot creierul pana se termina.

Întrebări:



Video sugerat

YouTube




Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Creier pane
Creier pane
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Creier pane
Creier pane
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Creier pane
Creier pane
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Camembert pané
Camembert pané
2 porții
21 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Sparanghel cu sos mousseline
Sparanghel cu sos mousseline
2 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu banane fara zahar - Banana bread
Chec cu banane fara zahar - Banana bread
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei