Petitchef

De 8 martie, mini tarte cu ciocolata

Aperitiv
4 porții
40 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
Crusta

500 g faina 000

200 g unt rece, taiat bucatele

200 g zahar pudra (al meu a fost vanilat)

4 galbenusuri ou

1 praf de sare

4 linguri de lapte rece.

esenta de vanilie

Umplutura

150 g ciocolata neagra (minim 70 % procent cacao), taiata mic

3 linguri cacao

3 oua+ 2 albusuri

200 g zahar pudra

1 cutie mascarpone (200 g parca) + inca 2 linguri

3 linguri de miere

coaja de la o portocala.

Preparare

  • Amestecat in robot, cu cutitul pt coca (se poate si cu paletele,la un mixer puternic sau cu mana): untul, zaharul si sarea pana s-aufacut o crema. Adaugat apoi faina si galbenusurile, pana se formeazaun amestec ce seamana cu firimiturile. Pus lichidul si am amestecatpana s-a format o coca, nu mai mult.
  • Coca asta nu trebuieamestecata prea mult, caci nu va mai avea consistenta dorita (detarta). Facut din ea doua suluri lungi si mai subtiri, acoperit cu folie alimentara sile lasat la frigider 1 ora.
    Dupa o ora taiat sulul de coca felii nu mai groase de 5 mm (ariesi prea groasa tarta).
  • Feliile aranjat pe fundul formelor de minitarta si amimpins coca cu degetele ca sa nu mai fie spatii libere.Pus restulde felii de coca si de jur imprejur, apasand usor in adanciturileformei. Pus apoi tartele la congelator pentru 1/2 de ora.
  • In timpul asta incalzit cuptorul la 180C. Inainte de a baga tartele in cuptor intepat fundul cu furculita de cateva ori, apoi pus o bucata de hartie pergament si umplut cu boabe e fasole. Copt asa 10 minut, apoi scos boabele si hartia si mai lasat la cuptor 5 minute. (Daca focul e prea tare si tartele se coloreaza prea mult, da focul putin mai incet)
    scos tartele din cuptor si umplut.
  • In timp ce aluatul e in cuptor, facut umplutura.Intr-un castron maricel pus ciocolata si topit la baia de aburi. Adaugat cutia de mascarpone si cacao si amestecat pana ce au devenit un amestec omogen. Dat jos de pe foc.Intr-un castron batut cu mixerul oua + albusuri + zahar pudra pana ce zaharul s-a topit si totul a devenit o crema pufoasa.
  • Adaugat mierea, apoi crema de ciocolata, amestecand dupa fiecare. Adaugat razatura de portocala si restul de mascarpone, omogenizat si umplut tartele. Pus in cuptorul incalzit in prealabil la 150 C, pentru 40 de minute.
    Cand s-au racit trecut un cutit ascutit pe marginea fiecarei tarte si scos foarte usor.
C Cooking with my soul

Poze

De 8 MARTIE, mini tarte cu ciocolata, poza 1De 8 MARTIE, mini tarte cu ciocolata, poza 2De 8 MARTIE, mini tarte cu ciocolata, poza 3De 8 MARTIE, mini tarte cu ciocolata, poza 4De 8 MARTIE, mini tarte cu ciocolata, poza 5




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Mini tarte cu cirese/capsuni/visine
Mini tarte cu cirese/capsuni/visine
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tarta sau mini-tarte de ciocolata
Tarta sau mini-tarte de ciocolata
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Mini-tarte cu banane si ciocolata
Mini-tarte cu banane si ciocolata
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si pere
Tarta cu ciocolata si pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Flan de ciocolata fara gluten
Flan de ciocolata fara gluten
6 porții
50 min
Foarte ușor
2 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permis9 martie - Focul echinoctial de Mucenici sau Focul Sfintilor9 martie - Focul echinoctial de Mucenici sau Focul Sfintilor

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: