Petitchef

Delicioase bezele gigantice!!!

Aperitiv
2 porții
20 min
10 min
Foarte ușor
sau

Ingrediente

2 porții
- 3 oua

- o cana mica de zahar

- optional diverse ornamente: cacao, migdale, ciocolata etc

Preparare

Etapa 1

Se separa albusurile de galbenusuri. Mai intai se bat cu mixerul albusurile singure fara zahar pana se formeaza o spuma alba. Adaugi zaharul putin cate putin si amesteci spuma pana cand nu se mai simte absolut deloc zaharul, iar amestecul este foarte consistent. Atat de consistent incat daca ridici mixerul, crema ramane prinsa de palete.

Etapa 2

Dai drumul la aragaz la foc incet. Pe tava pe care urmeaza sa faci bezelele, intinzi hartie de copt sau folie de aluminiu.

Etapa 3

Amestecul se pune in gramajoare mici in tava cu o lingurita.

Etapa 4

La cuptor nu se lasa prea mult. Maxim 10 minute le lasat , cel mai mult.
Iti dai seama ca sunt gata cand capata o culoarea aurie. Se pot orna cu diferite bunatati. Incercat cu migdale, cacao si ciocolata speciala pentru ornat.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelulIdei simple si delicioase cu Fructul Pasiunii!Idei simple si delicioase cu Fructul Pasiunii!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: