Petitchef

Drob de miel

Aperitiv
4 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
inima, rinichi, ficat, plamani de la un miel

5-7 fire de ceapa verde

3-4 oua

1 legatura de patrunjel

1 legatura marar

1/4 canita pesmet pentru tapetat tava(optional)

sare si piper

2-3 oua fierte, tari (optional) care se pun in - compozitie intregi

100 g smantana

50 g unt

Preparare

  • Se spala bine organele in apa rece. Se taie in bucati. Se lasa 10-15 minute in apa rece.
    Se pun la fiert in apa rece (fara sare). Se ia spuma si se fierb circa 20-30 de minute.
  • Maruntaiele se dau prin masina de carne, impreuna cu franzela muiata in apa si bine stoarsa. Se adauga sare si piper.Se adauga smintina, marar si patrunjel verde, galbenusurile si untul.
  • Maruntaiele se dau prin masina de carne, impreuna cu franzela muiata in apa si bine stoarsa. Se adauga sare si piper.Se adauga smintina, marar si patrunjel verde, galbenusurile si untul.
  • Se intinde intr-o cratita de 2-3 l, praporele de miel si se toarna compozitia peste el in grosime de 3-4 cm.(Se pot folosi tavi de chec)
  • Se aduna marginile praporelui peste tocatura si se da la cuptorul bine incins 40 min sa se rumeneasca, la 180 grade C. (praporele se tine in apa inainte sa nu fie uscat).
  • Daca nu aveti prapore, se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.Se serveste cu salata, pireu sau cartofi la cuptors sau chiar ca si aperitiv.



Comentarii (12):

iliescu_l2014, 24/04/2017

Gatesc aceasta reteta de 29 ani,este f gustoasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/04/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
14/04/2014

Voi pune curand reteta in practica. Multumesc

(0) (0) Abuz
14/04/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
11/04/2014

Super, este ce vreau

(0) (0) Abuz
05/02/2014

EXCELENTA!!!

(0) (0) Abuz
04/05/2013

Ok

(0) (0) Abuz
03/05/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
03/05/2013

Excelent!

(0) (0) Abuz
01/05/2013

Excelent!!!!!!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2h30m
Ușor
4 / 5
Rețetă Drob de miel si ficat de pui
Drob de miel si ficat de pui
4 porții
1h40m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Drob de miel
Drob de miel
4 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Drob de miel - reteta casei
Drob de miel - reteta casei
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura de miel de PasteFriptura de miel de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de PasteRetete de DrobRetete de Drob

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: