Petitchef

Fasole in paine

Aperitiv
6 porții
30 min
60 min
Foarte ușor
  • Fasole in paine
  • Fasole in paine, poza 2
  • Fasole in paine, poza 3
  • Fasole in paine, poza 4
  • Fasole in paine, poza 5
  • (5.00/5 - 1 vot)
Fasole in paine
 

Ingrediente

Numarul de porții: 6
- 100 ml apa

- 200 ml lapte

- 150 g faina integrala

- 350 g faina alba

- 2 lingurite drojdie uscata

- 1 lingurita sare

- 1 lingurita zahar

- 2 linguri ulei

- 2 cepe

- 1 morcov

- 2-3 linguri ulei masline

- 1 cana suc de rosii

- 1 foaie de dafin

- sare si piper


- patrunjel verde

Preparare

  • Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit.
  • Aluatul se imparte in 6 parti. Fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma de bila si o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam din nou la crescut, in jur de 15-20 de minute, ungem cu ou si presaram cu susan.Se coc in cuptorul incins la foc mediu, in jur de jumatate de ora, pana se rumenesc.
  • Fasolea inmuiata in prealabil cateva ore in apa rece,se pune la fiert. Se schimba apa dupa primul clocot, se umple din nou cu alta apa fiarta si se fierbe pana este complet muiata. Pe parcursul fierberii se mai schimba apa de cateva ori.
  • Ceapa si morcovul se toaca marunt si se inabusa putin in uleiul de masline. Se adauga sucul de rosii si se mai fierbe putin, pana incepe sa se ingroase.
  • Se stinge cu zeama in care au fiert fasolele,se adauga si fasolele. Se potriveste gustul de sare si piper, se adauga putin cimbru si foaia de dafin. Cand este gata se presara cu patrunjel verde tocat.
  • Fiecarei chifle i se taie un capac si se scobeste miezul cu o lingura. Miezul il puteti pastra la frigider pentru chiftelute sau il uscati in cuptor si-l faceti pesmet.Se umple cu fasole si se serveste imediat.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: