Petitchef

Focaccia con prosciutto

Aperitiv
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g faina

- 200 g brinza gorgonzola

- 200 g prosciutto cotto

- 9 g drojdie uscata

-150 g apa calduta

- 50 g untura

- 50 g unt

- sare

- 1 ou amestecat cu lapte

Preparare

  • Se intelege ca aluatul l-am bagat la "prelucrat" in masina de piine. Cintarim si bineinteles cernem faina, adaugam untul, untura si brinza
  • Adaugam drojdia, apa calda si punem in functiune masina, iar aproape de sfirsitul framintatului adaugam si un pic de sare oprim masina si amestecam aluatul cu bucatelele de prosciutto taiate cuburele subtirele, operatia framintat aluat-prosciutto o facem cu minutele proprietate personala
    punem aluatul intr-un loc caldut pentru o ora si-l lasam la crescut.
  • In tava de la cuptor, tapetata cu hirtie de copt, intindem aluatul frumusel cu miinile, fara sa folosim vreun sucitor de aluaturi, ungem cu oul zbatut si amestecat cu o lingura de lapte si bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 30 de minute.
  • Scoatem de la cuptor, taiem patratele si le servim caldute.

Poze

Focaccia con prosciutto, poza 1Focaccia con prosciutto, poza 2Focaccia con prosciutto, poza 3Focaccia con prosciutto, poza 4Focaccia con prosciutto, poza 5Focaccia con prosciutto, poza 6





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Prosciutto di Parma – produs italian de inalta calitateProsciutto di Parma – produs italian de inalta calitateProsciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasicaProsciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: