Petitchef

Focaccia decorata - Focaccia art

Trezeste artistul din tine si decoreaza painea ta italiana cu plante aromatice si legume crude, aranjate frumos.
O idee minunata pentru a infrumuseta mesele de aperitiv, pranz sau picnic ;-)
Explicatiile detaliate, mai jos ↓ ↓

Felul principal
10 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Preparare

  • Etapa 1 - Focaccia decorata - Focaccia art
    Amestecati drojdia uscata cu jumatate din apa calduta. Lasati sa stea 10 minute. Amestecati totul împreuna si adaugati faina, zaharul, sarea, uleiul de masline si restul de apa calduta.
  • Etapa 2 - Focaccia decorata - Focaccia art
    Framantati pana cand aluatul se desprinde de pe margini. Puteti termina framantarea, manual, daca este necesar.
  • Etapa 3 - Focaccia decorata - Focaccia art
    Formati din aluat o bila si asezati-o intr-un vas uns cu aproximativ 1 lingura de ulei de masline. Turnati deasupra un strop de ulei de masline si acoperiti cu un prosop de bucatarie. Lasati sa stea 2 ore la temperatura camerei.
  • Etapa 4 - Focaccia decorata - Focaccia art
    Ungeti o tava de copt (sau o forma mare) apoi transferati aluatul pe tava de copt. Intindeti bine aluatul pe toata suprafata tavii de copt, folosindu-va de maini. Infoliati si dati la frigider pentru 1 noapte.
  • Etapa 5 - Focaccia decorata - Focaccia art
    Scoateti focaccia din frigider si așteptati sa ajunga la temperatura camerei, inainte de a o manipula (aproximativ 30 de minute). Faceti gauri cu degetele pe toata suprafata aluatului.
  • Etapa 6 - Focaccia decorata - Focaccia art
    Se toarna un strop de ulei de masline deasupra, astfel incat uleiul sa poata ajunge in gauri. Presarati cu flori sare de mare si lasați sa stea 30 de minute la temperatura camerei.
  • Etapa 7 - Focaccia decorata - Focaccia art
    Pregatiti legumele: spalati si taiati ardeiul, transversal, spalati si taiati rosiile cherry pe lungime. Scoateti frunzele de pe tulpinile de busuioc. Spalati frunzele proaspete de spanac.
  • Etapa 8 - Focaccia decorata - Focaccia art
    Distribuiti legumele si plantele aromatice astfel incat sa creati o mica gradina: spanacul va juca rolul ierbii, tulpinile de busuioc vor juca rolul tulpinilor de flori, ardeiul si roșiile vor juca rolul petalelor de flori si frunzele busuiocului va avea rolul de frunze de flori.
  • Etapa 9 - Focaccia decorata - Focaccia art
    Coaceti în cuptorul preîncălzit la 230° C timp de 20 - 25 de minute.
  • Etapa 10 - Focaccia decorata - Focaccia art
    Gata, focaccia înflorita este gata: D

Echipamente de gătit

Cuptor

Observații:

Puteti imparti aluatul in doua si sa faceti 2 focaccia.

Poze

Focaccia decorata - Focaccia art
Focaccia decorata - Focaccia art - poza 2
Focaccia decorata - Focaccia art - poza 3
Focaccia decorata - Focaccia art - poza 4
Focaccia decorata - Focaccia art - poza 5
Focaccia decorata - Focaccia art - poza 6
Focaccia decorata - Focaccia art - poza 7
Focaccia decorata - Focaccia art - poza 8

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Focaccia, painea italiana cu rozmarin
Focaccia, painea italiana cu rozmarin
10 porții
2 h 20 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Pesto rosu
Pesto rosu
3 porții
5 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Chiftele moi și gustoase
Chiftele moi și gustoase
5 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1 h 8 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Sandwich cu pui marinat, salata de varza, rosii, busuioc
Sandwich cu pui marinat, salata de varza, rosii, busuioc
1 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează