Petitchef

Fursecuri cu portocale

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
120 g zahar

100 g coaja portocala rasa

50 g stafide

50 g nuca de cocos

100 g migdale si nuci tocate

30 g unt

50 ml smantana dulce

2 linguri smantana fermentata

1 pliculet zahar vanilat

50 g faina

Preparare

  • Coaja de portocala rasa pe razatoarea mare se amesteca cu putin zahar si se lasa sa stea cam 10 min. Intr-un vas se amesteca migdalele si nucile taiate,toata smantana, zaharul, stafidele spalate, nuca de cocos, untul, zaharul vanilat ,faina , coaja de portocale si se pune la fiert pe abur pana se topeste zaharul.
  • Cand e gata se lasa la rece pentru 2 ore, apoi se fac bilute cu mana umeda care se apasa usor, se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor , la foc mic 20 min.
  • Dupa ce s-au copt, se lasa la racit si se glazureaza pe o parte cu ciocolata topita.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Fursecuri 3 ingrediente
Fursecuri 3 ingrediente
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Cookie jar-borcanul cu fursecuri
Cookie jar-borcanul cu fursecuri
12 porții
1h25m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Fursecuri cu portocale
Fursecuri cu portocale
4 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Fursecuri cu portocale
Fursecuri cu portocale
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Fursecuri cu portocale
Fursecuri cu portocale
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

La ce pot fi folosite cojile de portocale?La ce pot fi folosite cojile de portocale?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: