Petitchef

La gougère

Aperitiv
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
250 ml apa

100 g de unt

150 g faina

4 oua

un vf lingurita de sare

200 g cascaval gruyère dat pe razatoarea mare si impartit in

2 parti egale

Preparare

  • Modul de preparare il gasiti aici cu diferenta ca dupa ce ati terminat de adaugat ouale in aluat adaugati si 100 g cascaval.
  • O tava patrata se acopera cu hartie de pergament, se traseaza un cerc cu diametrul de o palma (pe verticala) si pe marginile lui se aseaza cu lingura, aluatul de mai sus.
  • Se presara coroana cu restul de cascaval si se da tava la cuptorul incins in prealabil la 200°C. Dupa 20-25 de minute diminuati putin temperatura (cca 180C) si coaceti pana se rumeneste frumos coroana (alte aproximativ 35 minute ).
  • NU deschideti usa cuptorului pana nu sint gata.
    Se serveste cu un pahar de vin rosu ori cu o salata de cruditati sau imbogatim un platou cu aperitive .

Poze

La gougère, poza 1La gougère, poza 2La gougère, poza 3La gougère, poza 4La gougère, poza 5La gougère, poza 6La gougère, poza 7La gougère, poza 8





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Mini croissante pizza cu sunca si cascaval
Mini croissante pizza cu sunca si cascaval
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cheese sticks
Cheese sticks
6 porții
44 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Chifle pizza
Chifle pizza
9 porții
2h20m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Canelés cu somon afumat
Canelés cu somon afumat
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de crenvursti
Salata de crenvursti
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: