Petitchef

Mojito

Aperitiv
1 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 1
50-70 ml rom alb

5-6 frunze de menta

zeama de la o lamaie verde

3-4 linguri de sirop simplu

gheata, o lingurita zahar pentru ornat paharul

sifon sau apa minerala

Preparare

  • Pentru sirop se pun la fiert cantitati egale de apa si zahar si se lasa pana cand se topeste zaharul. Se opreste focul si se pun cateva bucatele de ghimbir, se lasa sa se raceasca si aroma ghimbirului sa se infuzeze in sirop. Se scoate ghimbirul, siropul se poate pastra in frigider 2-3 saptamani.
  • O lingurita de zahar se pune intr-o farfurie, iar cu lamaia se unge gura paharului, apoi cu gura in jos se roteste paharul in farfuria cu zahar.
  • Frunzele de menta se piseaza cu zeama de la lamaia verde si foarte putin zahar, se amesteca cu romul si siropul si se toarna in paharul ornat. Se umple cu gheata, si apoi cu apa minerala. Va mai lipseste un pai si o umbreluta.

Poze

Mojito, poza 1Mojito, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Mojito de castravete
Mojito de castravete
4 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Tapenade
Tapenade
4 porții
5 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Rum baba
Rum baba
12 porții
4h20m
Dificil
4.4 / 5
Rețetă Mojito - un cocteil racoritor, dulce, incitant!
Mojito - un cocteil racoritor, dulce, incitant!
1 porții
10 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Mojito
Mojito
1 porții
5 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Mojito
Mojito
2 porții
15 min
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Mojito - blend-ul perfect!Mojito - blend-ul perfect!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: