Petitchef

Tourteau fromager (cheesecake frantuzesc)

Mergem spre Poitou-Charentes (Franta) pentru a descoperi una dintre specialitatile lor culinare in materie de desert: cheesecake :-) Un tort cremos datorita branzei proaspete pe care o contine.
In ceea ce priveste crusta, nu va temeti! Culoarea sa neagra nu va aduce niciun gust ars.
Pentru a consemna, nasterea acestui cheesecake, s-a datorat uitarii in cuptor de catre bucatarul care uitat ca a pus o placinta la copt. Drept urmare, aceasta isi dublase dimensiunea si deasupra se formase o crusta maro. Ceva totusi il indemna sa guste inainte sa o arunce ;-)
Detaliile si pasii de realizare mai jos ↓ ↓

Gustări
6 porții
25 min
2 ore
1 h 10 m
Foarte ușor

Ingrediente

6

Aluatul brisée :

Umplutura :

Materiale

  • forma de copt 15 cm diametru

Preparare

  • Etapa 1 - Tourteau fromager (cheesecake frantuzesc)
    Aluatul brisée :
    Se amesteca faina, untul, sarea si apa (1 lingura) cu mana sau cu robotul de bucatarie pana se formeaza un aluat omogen. Mai adaugati putina apa daca este necesar.
  • Etapa 2 - Tourteau fromager (cheesecake frantuzesc)
    Infoliati aluatul si puneti la frigider aproximativ 2 ore. Dupa acest timp, intindeti aluatul intre doua foi de hartie de copt.
  • Etapa 3 - Tourteau fromager (cheesecake frantuzesc)
    Transferati aluatul intr-o forma de copt, unsa, intinzand aluatul pana la marginile formei.
  • Etapa 4 - Tourteau fromager (cheesecake frantuzesc)
    Umplutura :
    Amestecati branza de capra cu cele 80 g de zahar si laptele. Adaugati galbenusurile, faina si coniacul.
  • Etapa 5 - Tourteau fromager (cheesecake frantuzesc)
    Albusurile se bat spuma, apoi se adauga cele 20 gr de zahar. Incorporati albusurile in crema de braana folosind o spatula, apoi turnati amestecul peste aluatul brisée.
  • Etapa 6 - Tourteau fromager (cheesecake frantuzesc)
    Coaceti in cuptor preincalzit la 210° C timp de 30 de minute, apoi coborati temperatura cuptorului la 180° C si gatiti inca 40 de minute.
  • Etapa 7 - Tourteau fromager (cheesecake frantuzesc)
    Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet. Gata!


Poze

Tourteau fromager (cheesecake frantuzesc)
Tourteau fromager (cheesecake frantuzesc) - poza 2
Tourteau fromager (cheesecake frantuzesc) - poza 3
Tourteau fromager (cheesecake frantuzesc) - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake cu snickers
Cheesecake cu snickers
6 porții
4 h 52 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu lamaie fara coacere
Cheesecake cu lamaie fara coacere
10 porții
3 h 30 m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
8 porții
4 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Foietajul sau aluatul frantuzesc Foietajul sau aluatul frantuzesc

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează