Petitchef

Muffins cu praz

Am ascuns prazul in briose sarate! O reteta perfecta pentru aperitiv, starter sau pentru o cina usoara daca optati sa alaturati si o salata mixta.

Aperitiv
4 porții
15 min
40 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

4

Materiale

  • forme de muffins

Preparare

  • Etapa 1 - Muffins cu praz
    Caliti prazul: curatati si taiati prazul in rondele fine. Topiti untul si calitisalota taiata fin.
  • Etapa 2 - Muffins cu praz
    Se adauga prazul si se caleste la mediu. Gatiti timp de 20 de minute, amestecand ocazional.
  • Etapa 3 - Muffins cu praz
    Adaugati vinul alb si gatiti timp de 2-3 minute. Adaugati smantana, sarea, piperul si nucsoara. Amestecati bine gatiti timp de 5 minute.
  • Etapa 4 - Muffins cu praz
    Preincalziti cuptorul la 180°. Amestecati ouale cu 2 linguri de lapte, apoi adaugati faina si praful de cop. Apoi adaugați prazul calit si emmentalul ras. Amestecati bine.
  • Etapa 5 - Muffins cu praz
    Se toarna amestecul in forme de briose si se pun in taca speciala. Se pun in cpuptor si se coac timp de 15 minute la 180° C.
  • Etapa 6 - Muffins cu praz
    Gata!
    Puteți face un sos de iaurt pentru a le insoti.

Observații:

Aceasta reteta va permite sa realizati 11 muffins cu praz.

Poze

Muffins cu praz
Muffins cu praz - poza 2
Muffins cu praz - poza 3
Muffins cu praz - poza 4
Muffins cu praz - poza 5

Întrebări:

Ce este SALOTA și EMMENTAL?Peste 60 de ani gătesc dar așa denumiri !!!!Spuneți Ceapă Salota n-am văzut în viața mea Iar brânze sunt cu grămada ce fel de brânză noi bătrânii luăm dela piață și alșa ceva n-am auzit de 60 de ani !Poate ești tânără fata mea!

Răspuns:

Salota (numita si esalot, hasma sau ceapa mica) este o planta cu frunze cilindrice, cavitare, care formeaza o tufa cu inaltimea de 20-30 cm. Semintele sunt mici si negre. Bulbii de sub pamant cuprind catei asemanatori cu usturoiul. Gustul iute este asemanator cu al cepei, dar aduce si cu usturoiul. Este specifica bucatariei franceze (echallote). Emmentaler sau Emmenthal este un tip de branza originar din Elvetia. Este obtinuta din lapte de vaca printr-un procedeu de presare la cald si afanare timp de minim 7 saptamani. Vacile de la care se obtine laptele sunt hranite cu iarba si fan, nu si cu siloz. Branza este de culoare galbena, semi-tare, are un gust usor picant, textura cremoasa si este invelita intr-o coaja tare. Gaurile pe care le are sunt create in procesul de productie. Grosimea branzei trebuie sa se situeze intre 16 si 25 cm. Se poate consuma ca aperitiv sau in diferite preparate precum sandwish-uri, croque-monsieur, omlete, tarte aperitiv, preparate gratinate si multe altele.




Comentarii:

Doina5P, 09/03/2023

Buna pasionatilor de gatit, aceasta reteta se poate face foarte bine , chiar arata mai frumos, in vase Ramekin si tot la cuptor. Oricum o faci este foarte buna si poti sa pui si alte ingrediente in compozitie.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Mirela, 09/03/2023

O reteta excelenta! Iar vremurile aduc schimbari, inclusiv in retele noastre. Sigur putem inlocul un ingredient sau altul, dupa cum credem. Dar sa nu vrei sa cunosti un elemnt nou (salota, brinza EMMENTAL) , inclusiv sa intelegi ca EMMENTAL nu e o injuratira....

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Vio, 10/06/2021

Salota e ceapa si Emmental e cascaval!!! HA-HA-HA
daca tot intrati pe internet atunci cautati pe Google si nu mai puneti intrebari de gradinita!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Ela, 10/03/2019

Salota este un soi de ceapa mai lunguiața și mai dulce decât ceapa galbena binecunoscuta, iar emmental este un tip de cașcaval. Cine pune astfel de întrebări înseamnă că nu face diferența între mărar și pătrunjel și prin urmare i-ar sta mai bine la strung decât în bucătărie.

am gătit această rețetă (1) (1) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 09/03/2023

Doamne fereste! Chiar atat de ingramadite sunt femeile astea care intreaba ce este chalota si ementhalul? Unde naibii traiesc, in padure? Ele n-or fi intrat niciodata intr-un supermarket, intr-un magazin alimentar? Si, sa zicem ca n-au intrat intr-un supermarket, dar exista google pentru orice informatie, ca vad ca stiu sa intre pe internet. Ce ma enerveaza cel mai tare nu este ca habar nu au, ci ca reproseaza autoarei retetei ca foloseste aceste denumiri, ca si cand ea ar fi de vina ca ele sunt pe alta lume! Pffffuuuiii, ce m-au enervat! Reteta foarte buna, dar le-as zice, mai bine, briose in loc de muffins. Suna mai asa,ca pentru noi!

(0) (0) Abuz
Luc1a, 10/06/2021

Gătesc adesea acest amestec. Cu el pregătesc Tarta de praz. Doar ca nu pun făina si nici praf de copt. Pun smântâna de gătit si 1-2 oua in plus. Ceea ce ii da un gust deosebit este Nucșoara si chimenul .

(0) (0) Abuz
dana, 23/02/2020

Muffins iar nu au existat pe vremuri Le chemau briose

(1) (0) Abuz
Rodica Rosenthal, 06/03/2019

Ce este emmental?

(0) (1) Abuz
03/03/2019

Salota si emmental ce este? RUSINE!!!!!

(0) (2) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Muffins marmorate
Muffins marmorate
12 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Fondue de praz
Fondue de praz
4 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de cartofi si praz
Supa de cartofi si praz
20 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
4 porții
3 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Mini gratins dauphinois
Mini gratins dauphinois
9 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu... Praz Retete cu... Praz Adio si un praz verde! Adio si un praz verde! Muffins - un mic rasfat pe care oricine si-l permite Muffins - un mic rasfat pe care oricine si-l permite

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează