Petitchef

Oua umplute cu sos se lapte

Aperitiv
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
4 oua

8 felii de paine

1 lg. de smantana

3 lg. de unt

1 pahar de lapte

sare, piper

1 galbenus

1 lg. de marar


1 lg. de faina

Preparare

  • Se fierb ouale tari, se curata de coaja si se taie pe lung in 2. Se scot galbenusurile si se zdrobesc intr-un castron si se amesteca cu ceapa putin calita in unt. Se adauga smantana, sarea, piperul si se umplu jumatatile de ou.
  • Se prajesc feliile de paine in unt, se scoate apoi miezul de paine si se aseaza ouale in locul miezului scos. Se aseaza pe o farfurie si se toarna deasupra sosul.
  • Sos:
    Se prajeste putin 1/2 lingurita de unt cu faina si se stinge cu lapte.
  • Se lasa putin sa fiarba . Se ia de pe foc si se adauga galbenusul, amestecand incontinuu, apoi se adauga mararul si sarea.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Oua umplute in sos de rosii si bechamel
Oua umplute in sos de rosii si bechamel
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Oua umplute, cu sos
Oua umplute, cu sos
6 porții
35 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Oua umplute pe sos de rosii
Oua umplute pe sos de rosii
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Oua in cocota cu bacon
Oua in cocota cu bacon
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Oua cu ton
Oua cu ton
4 porții
25 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Oua cu paprika
Oua cu paprika
4 porții
25 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertOrez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiCare sunt beneficiile pentru sanatate ale consumului de oua de prepelita?Care sunt beneficiile pentru sanatate ale consumului de oua de prepelita?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: