Petitchef

Paine taraneasca

Aperitiv
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
800-900g faina

200 ml iaurt

200 ml zer

30 g drojdie proaspata

1 lingurita de zahar/miere

1 lingurita de sare

1 lingura de ulei

1 ou pentru uns

seminte pentru presarat

Preparare

  • Drojdia se lichefiaza cu zaharul/mierea, apoi se adauga zerul caldut si faina cat sa obtineti o maia ca o smantana mai groasa. Se lasa sa creasca 10-15 minute, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta cateva minute.
  • Daca aluatul e lipicios, se mai adauga faina, care o lingura o data, daca e vartos si greu de lucrat pai puneti lichid. Se lasa la crescut intr-un loc cald pana se dubleaza in volum.
  • Dupa ce a crescut se rastoarna pe masa infainata si se da forma dorita. Mie din cantitatile date mi-a iesit o paine rotunda (22cm diametru) si una intr-o tava normala, de cozonac.
  • Painile astfel formate se mai lasa 30 min la crescut, dupa care se unge cu ou, se presara semintele dorite si se da la cuptor la 190gr C pana devine aurie si suna a gol.

Poze

Paine taraneasca, poza 1
Paine taraneasca, poza 2
Paine taraneasca, poza 3
Paine taraneasca, poza 4
Paine taraneasca, poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine cu seminte
Paine cu seminte
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Paine cu tarate si iaurt
Paine cu tarate si iaurt
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Paine taraneasca
Paine taraneasca
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2h50m
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.