Petitchef

Pateu de casa

Aperitiv
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
ficatei de pui- nu stiu exact cate g, dar au incaput intr-un borcan de 400 g


o ceapa rosie mica

usturoi granulat

2 LG unt

sare&piper

Preparare

  • Iata si procedura :
    ficateii se pun intr-un borcan cu filet, la fel si legumele, morcovul dat pe razatoare si ceapa taiata pestisori. Trebuia sa pun si putina telina, dar am uitat ... next time.
  • Apoi borcanele se pun intr-o cratita cu apa rece- apa sa ajunga pana la gatul borcanului- si se pun la fiert, la foc mediu, o ora.
  • S-ar putea sa auziti sunete ciudate in ora aceea, eu eram sigura ca o sa plezneasca borcanele, dar nu a fost asa. Plus ca borcanul cu legume, fiind mai usor, se tot dadea peste cap, dar fiind etans, nu a inghitit apa.
  • Dupa ce a trecut ora, desfacem cu grija borcanele, pt ca sunt sub presiune si fierbinti, si turnam continutul intr-un vas, adaugam nitel usturoi, sare si piper si mixam cu mixerul vertical.
  • Cand s-a racorit nitel, adaugam si untul. Initial, pateul poate parea mai lichid, dar untul si statul la rece ii vor oferi constistenta ideala. E foarte bun, delicios! Mie-mi place cu mustar, in special, si cu ardei. Se poate pastra 2-3 zile la frigider, de aceea se face in cantitati mici.



Comentarii:

doinaru, 29/09/2016

Ficatei se fierb in lapte iar pipotele si inimioarele e bine sa le fierbeti la oala minune ca sa fie moi. Se blenduiesc pana rezulta o pasta apoi se pun restul ingredientelor.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/09/2016

Bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
costi1960
costi1960, 24/09/2016

De ce borcanele nu ar putea fi puse pe motorul unei Dacii Logan ? Reteta implica si un drum dus-intors pina la Ploiesti, mergind cu viteza de 85 km/h, sub nici o forma cu 100 deoarece s-ar arde continutul borcanului, si-i pacat de materia prima. Basca benzina...
Lasind gluma la o parte, totul se reduce la a innabusi toate componentele dupa care urmeaza terciuriea lor cu orice scula ce se preteaza la aceasta operatie, preferabil rezultatul final sa fie cit mai cremos.
La rece pina a 2-a zi gi gata ! Merge cu piine taraneasca usor prajita, castravecior / gogosar acrii si tuica de pruna.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/09/2016

Interesanta ideea cu borcanul!

(0) (0) Abuz
24/09/2016

Nu se pune si galbenus de ou?

(0) (0) Abuz
24/09/2016

O "reteta" diletanta pentru cislici

(0) (0) Abuz
24/09/2016

Complicat cu borcanul!
Se poate folosi aparatul de fiert cu aburi sau se fierbe in lapte.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Pateu de casa
Pateu de casa
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pateu de soia
Pateu de soia
4 porții
4h15m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Pateu din seminte de floarea soarelui
Pateu din seminte de floarea soarelui
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiCea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: