Petitchef

Placinta cu branza

Aperitiv
4 porții
30 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 ou

aproape 1 kg de faina

2 pliculete de drojdie de bere

1 zahar vanilat

aproape 2 cani de lapte

2 linguri zahar

putina sare


si pentru umplutura :

4 oua

1/2 kg branza dulce


1 cana zahar

1 borcanel smantana

Preparare

  • Facem o coca din cele de mai sus nu foarte tare ca sa o putem intinde.O lasam la crescut pana isi mareste vizibil volumul.
  • Apoi o impartim in 4 sau 5 bucati.Intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire,punem umplutura din branza o intindem pe toata suprafata foii,o impachetam incretita si o aranjam in tava.
  • Punem foile aranjate una langa cealalta ca in prima poza.Oprim putina umplutura care o amestecam cu un ou,ungem placinta cu aceasta si o bagam la cuptor,in partea de sus ca sa se rumeneasca si deasupra.
  • Timpul de coacere aproximativ este 45-50 min,dar depinde de cuptorul fiecareia.Asa ca verificati.

Poze

Placinta cu branza, poza 1
Placinta cu branza, poza 2
Placinta cu branza, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Placinta cu branza dulce
Placinta cu branza dulce
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta creata cu branza dulce si stafide
Placinta creata cu branza dulce si stafide
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta cu branza si stafide ( cu foi bella)
Placinta cu branza si stafide ( cu foi bella)
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta englezeasca cu mere
Placinta englezeasca cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.3 / 5
Rețetă Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef
Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef
6 porții
1h10m
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.