Petitchef

Platou caraibian

Aperitiv
8 porții
3 ore
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1 pui taiat bucati mici

creveti congelati

1 ananas mic



salvie+rosmarin

1 catel usturoi

sare,piper

zeama de la 2-3 lamai

cartofi(500G+1 morcov)

2-3 linguri ulei de masline+2 linguri(pt sos)

350 ml ulei floarea soarelui

4-5 scobitori lungi

2-3 fire salata verde,patrunjel tocat

Preparare

  • Cartofii se curata de coaja se spala si se taie cuburi sau felii mai groase;morcovul se curata,se spala se taie rondele;se amesteca cartofii cu morcovul,se sareaza,se pun 2 linguri ulei de masline, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pergament ,se introduc in cuptorul cald la temperatura mare.
  • Puiul se taie bucati mici,se aseaza in tigaie(de aluminiu ar fii ideala),cu ulei (floarea soarelui),incins,se prajeste impreuna cu usturoiul,pe toate partile pana devine crocant;cu ajutorul unui spumar,sita etc,se scurge tot uleiul de la prajeala,se pune din ou in cratita puiul scurs de ulei,se presara rosmarin si salvie tocate mai gros,se amesteca bine timp de 2 minute,dupa care se stinge cu zeama de la 1 lamaie;se amesteca bine,pan se evapora lamaia.
  • Crevetii se decongeleaza,se scot capetele ,se aplica o taiere pe spatele acestora,folosindu-va de un cutit cu lama ascutita,in mod ca acestia se vor deschide ca o inimioara; se pun intr-o tava tapetata cu hirtie,se condimenteaza cu putina sare,si un fir de ulei de masline,dupa care se introduc in cuptorul incins 180° timp de 10 minute pana incep sa se albeasca;se scot din cuptor,se aseaza pe o farfurie ,se condimenteaza cu un sos pregatit asa:2 linguri ulei de masline,sare,piper, patrunjel tocat 1 lingurita, zeama de la o lamaie,se amesteca bine cu furculita sau cu un blender de bucatarie,se condimenteaza crevetii.
  • Se pregatesc cosuletele de fructe: ananasul se scobeste cu cutitul,se scoate miezul,se taie felii; pepenele galben ,se taie,se scot samburii,se taie felii,si cubulete eliminand coaja; piersica se taie felii.
  • Pt a realiza aceste cosulete ,va servesc scobitori lungi pe care ve-ti introduce:cuburi de pepene,felii de ananas si piersica; puteti folosi orice alte fructe,depinde de sezon;
    Asamblarea platoului: asezati salata verde pe bordul platoului,central se va aseza cpsuletul de frcte(feliile de pepene sustinute de scobitorile cu fructe),cartofii copti,puiul cu gust de lamaie crocant,si crevetii, condimentati cu sosul de lamaie,si cateva felii de lamaie sau lime;
    Este un platou deosebit,gustos,dar care va avea efect asupra invitatilor vostri.

Poze

PLATOU CARAIBIAN, poza 1PLATOU CARAIBIAN, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Platou de vara cu pui - de dieta
Platou de vara cu pui - de dieta
2 porții
40 min
Foarte ușor
2.3 / 5
Rețetă Platou vegetarian pane
Platou vegetarian pane
5 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Platou cu aperitive
Platou cu aperitive
8 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: